Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a giden Fatma Girik’in bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirmesine ilişkin hastaneden yapılan açıklamada “Kovid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti” ifadelerine yer verildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi’nde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik bu sabah saatlerinde İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

FATMA GİRİK’İN ÖLÜM NEDENİ

Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik’in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada sanatçının çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, Kovid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen, çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.”
Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik’in vefatına ilişkin sanat ve siyaset camiası başta olmak üzere pek çok taziye mesajı yayımlandı.

TRT’den yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türk sineması parlak bir yıldızını; Yeşilçam “dört yapraklı yoncanın” güzide bir yaprağını kaybetti. TRT çatısı altında ağırlamanın da ayrıcalığını yaşadığımız Fatma Girik’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz.”

FATMA GİRİK KİMDİR?

1942 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi’ni bitirdi. Fatma Girik, 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’de oynadı. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

200 FİLM…

Fatma Girik’in figüran olarak adım attığı Yeşilçam’da, 14 yaşında oynadığı bir filmde yıldızı parladı ve kariyerine yaklaşık 200 film sığdırdı. Fatma Girik, “Kanlı Nigar” ve “Yılanların Öcü” gibi filmlerle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasına adını yazdırdı.

Fatma Girik, hayatının ileriki dönemlerinde siyasete atılarak Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.
Fatma Girik, siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

QHA / A.H.K

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.