2 ve 3 Ağustos 2022 tarihinde Azerbaycan’ın Laçın şehrinin Laçın koridorunda Rus Barış gücünün kontrollü bölgesinden geçen Ermenistan terör gruplarının sözde Artaş ermeni devletinin teröristleri, üç taraflı imzalanmış 10 Kasım 2020 sözleşmesini hiçe sayarak, Azerbaycan Ordusuna ait askeri mevkilerine ağır ateşli silahlarla saldırı düzenlemiştir.

Ermeni birliklerin saldırısı sonucu Azerbaycan Ordusunda vatani görevinde bulunan Kazımov Anar Rüstem Oğlu şehit olmuştur.

03.08.2022 tarihinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Şehidimizin aynı gün içinde kısasının alındığı ve Azerbaycan Ordusu tarafından Karabağın Laçın, Kelbecer ve diğer bölgelerinde “Kısas” isimli geniş çaplı Anti Terör: terörist temizleme Operasyonuna başlanılmıştır.

Kelbecer şehrinin Heyvalı kasabasında Ermenistan ordusunun yer üstü sığınakları Azerbaycan ordusu tarafından TB2 SİHA-ları vasıtasıyla yok edildi.

Laçın şehrinin Qırxqız ve Sarı baba yükseklikleri ve düşmanın önemli stratejik ve jeopolitik askeri mevki ve konumları düşman işgalinden alınarak Azerbaycan Ordusunun kontrolüne geçtiği belirtilmiştir.

Türk Dünyasının şehidi olan Kazımov Anar askerimize Allah'tan rahmet, sevdiklerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.