Ukrayna'nın çok amaçlı özel arazi aracı Bursa'da üretilecek

Çok amaçlı özel arazi aracı UTV üreten Ukrayna merkezli SHERP firması, dünya genelinde zorlu arazi koşullarında kullanılan YETX modelini Bursa'da üretecek.

Ukrayna merkezli SHERP firması, YETX modelini Bursa'da üretmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 8 ay önce Türkiye'de üretim yapma kararı alan firma, Gemlik Serbest Bölge'deki fabrikasında gerekli çalışmaları tamamladı. Üretimin yapılacağı fabrikanın açılışı ise 26 Nisan’da Gemlik Serbest Bölge'de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ORSO SHERP özel arazi aracı fabrika açılışına, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, ORSO Genel Müdürü Erman Ersöz, MHP Milletvekili adayı Fevzi Zırhlıoğlu, İYİ Parti Milletvekili Adayı, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, KALDER Başkanı Emin Direkçi, Uludağ Elektrik Genel Müdürü Erman Aytaç katıldı. 

BODNAR: UKRAYNA İLE TÜRKİYE’DEN BİR ORTAK PROJE DAHA

Sosyal medya üzerinden fabrika açılışına katıldığını aktaran Büyükelçi Bodnar, Ukrayna ile Türkiye’nin birçok alanda işbirliği yaptığına dikkat çekerek, “Artık makine imalat sektöründe ortak projeler hayata geçireceğiz. Ukraynalı şirket, Türk şirketle işbirliği içinde, Ukrayna ordusu tarafından da kullanılan ünlü arazi aracı SHERP'in Türkiye'de üretimine başladı.” ifadelerine yer verdi.

Mayıs ayından itibaren yeni YETX modelinin seri üretiminin başlaması bekleniyor. 

YETX MODELİ ÇOK AMAÇLI ARAZİ ARACI

Zorlu arazi koşulları için tasarlanan 2,8 metre yükseklik, 4 metre uzunluk ve 2,5 metre genişliğe sahip YETX, 1 metreye kadar engelleri rahatlıkla aşıp 35 dereceye kadar eğimli yamaçlarda kullanılabiliyor.

Normal araçların ulaşamadığı arazilerde ve suda, arama kurtarma çalışmaları, orman yangınına müdahale ve ambulans hizmetlerinde kullanılabilen araç, madencilik, enerji ve insani yardım kuruluşlarınca da tercih ediliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.