ÖTV indirimi sıfır araçlara talebi artırdı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ÖTV matrah güncellemesi sıfır araca talebi artırdı. Bu nedenle ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor. Sektör temsilcileri araç piyasasında talebin yüksek olduğunu ancak tam anlamıyla karşılanamadığını söylüyor.

Yaz aylarında yükselen ikinci el araç satışları düşmeye başladı.

Sektör temsilcileri bu durumun ÖTV matrah güncellemesinden dolayı sıfır araca olan ilginin artmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Peki ikinci el araç fiyatları ne durumda?

"Sıfır araç tedariğinde sıkıntı yaşıyoruz"

Araç Satış Müdürü Taner Kaya, "Sıfır araç tedariğinde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Tabi bu ikinci el fiyatlarımızı bir miktar artırdı" dedi. 

"Araç fiyatlarında düşüş bekliyoruz"

Vatandaşlar ise fiyat artışlarından memnun değil. O vatandaşlardan biri, "Şu an araç fiyatlarını yüksek buluyorum. Ama ÖTV indirimi olduğu için araç bakıyorum. Araç fiyatlarında biraz düşüş bekliyoruz. Son 6 aylık döneme baktığımızda ciddi bir yükseliş var" açıklamasını yaptı. 

"Sertör araç talebine yetişemiyor"

Tüketicilerin sıfır ve ikinci el araçlara yönelik talebinin arttığını söyleyen Kaya, "Normalde bu aylar şu an yaptığımız satışın 4-5 katı satış yapmamız gerekirken, sıfır araçtaki belirsizlik ve araçların az gelmesi talebi tam olarak karşılamayor. Ama önümüzdeki aylarda artacağını umut ediyoruz" diye konuştu. (TRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.