Antalya Limanı, 140 Milyon Dolar'a Katarlılara satıldı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Global Yatırım Holding’in liman iştiraki Global Ports Holding Antalya limanını 140 milyon dolara Katarlılara sattı.

Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO), Antalya limanının işletme hakkını 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals WLL şirketine sattı.

Global Yatırım Holding A.Ş., dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc’nin (GPH) Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.’nin (Port Akdeniz) QTerminals W.L.L.’ye satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulundu.

BloombergHT’de yer alan habere göre, GPH’nin söz konusu satış işlemi ile ilgili bütün ön şartların yerine getirildiğini, gerekli yasal onayların alındığını ve bunun sonucunda Port Akdeniz’in QTerminals’e, daha önceden kamuya duyurulmuş olan 1.033.158.000 TL (140 milyon ABD doları) şirket değeri üzerinden satışının 25.01.2021 tarihinde tamamlandığını bildirdiği duyuruldu.

Port Akdeniz’in net borç durumu ve borç benzeri kalemlere göre yapılan ayarlamalar sonucu satış bedeli 849.837.111 TL olarak gerçekleşti.

KAP açıklamasında QTerminals’ın toplam bedelin 764.853.400 TL’lik kısmını peşin olarak ödediği, bakiyenin 84.983.711 TL’lik kısmının ödemenin yapılacağı günkü TCMB kurundan 2021 yılının son çeyreğinde ödeneceği belirtildi.

Satış işlemine ilişkin açıklamada belirtilen TL cinsi değerin 25 Ocak 2021 tarihli TCMB Döviz ABD Doları alış kuru olan 7.3797 üzerinden hesaplandığı ifade edildi.

Yazılı açıklama yapan Global Ports YKB Mehmet Kutman satışla birlikte Kasım 2021’de vadesi dolacak 250 milyon dolarlık eurobondun refinansmanının ciddi bir kısmının karşılandığını belirtti.

Kutman portföylerinde kalan tek ticari liman Port OF Adria Karadağ için de görüşmelerin başladığı bilgisini verdi.

Asya ve Orta Doğu dahil olmak üzere küresel pazarlara yönelik kargo konteynerleriyle genel ve dökme yük konusunda önemli bir konuma sahip olan Antalya limanı 2019 yılında 47.5 milyon dolar gelir elde etmişti.

Antalya limanı, İzmir-Mersin arasında yaklaşık 700 deniz mili kıyı şeridi üzerinde en büyük organize liman olma özelliğini taşıyor.

Liman, yıllık ortalama bin 500 adet gemi kabul, 4 milyon ton genel & dökme yük ve 350 bin TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.