Türkiye – İsrail ilişkilerinde hareketlilik

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yabancı basında, Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin düzeltilmesi yönünde, iki ülke yetkilileri arasında gerçekleşen gizli görüşmeler yapıldığı iddia edildi.

Bu iddialardan daha önce bazı önemli Türk yetkili isimlerin İsrailli yetkililerle görüşmeler yaptığı basına yansımış ancak görüşmelerin Suriye ve Libya’daki müşterek güvenlik kaygılarına odaklandığı belirtmişti.

Ancak Al Monitor’un aktardığına göre son görüşmeler iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden büyükelçi seviyesine çıkarılması amacıyla yapıldı.

Teknoloji işbirliği imkanları konuşuldu

Bu arada geçtiğimiz hafta İsrail ile Türkiye arasındaki teknoloji alanındaki işbirliği imkanları online toplantıda konuşuldu. ‘İki ülkeden yüksek teknolojiyi birleştirme Türkiye ve İsrail’ başlıklı webinar, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Maslahatgüzar Roey Gilad, İsrail özel sermaye firması Catalyst Funds yönetici ortağı Lisya Bahar Manoach tarafından organize edildi. Roey Gilad, iki ülke arasında 7 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacminin, yüksek teknolojinin katkısıyla 10 milyar dolara çıkabileceğini belirtti.

Türkiye – İsrail ilişkileri masaya yatırıldı

Dış Politika Enstitüsünün düzenlediği ‘Türkiye-İsrail İlişkileri: Fırsatlar ve Zorluklar’ başlıklı webinar’da İsrail Maslahatgüzarı Roey Gilad, Büyükelçi Namık Tan ve Prof. İlker Aytürk iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. (Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.