Trump: "Yahudi düşmanlığına karşı hepimiz bir araya gelmeliyiz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

New York’ta bir hahamın evine düzenlenen ve beş kişinin yaralandığı saldırı sonrasında ABD Başkanı Donald Trump, “Yahudi düşmanlığına karşı birlikte savaşma” çağrısı yaptı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Trump, “Dün gece, Hanuka’nın 7. gecesinde New York, Monsey’deki Yahudi düşmanı saldırı dehşet verici. Yahudi düşmanlığı belasıyla savaşmak, karşı koymak ve yok etmek için hepimiz bir araya gelmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Şalom'un haberine göre, New York Valisi Andrew Cuomo da saldırıyı ‘ülke içi terörizm eylemi’ olarak tanımlayarak ırk, renk ve inanç temelli nefretin “Amerikan siyasetinin bedenine yayılan bir kanser” olduğunu dile getirdi. Cuomo, bu tip saldırıların ‘ülke içi terör faaliyetleri’ yasasıyla yargılanması çağrısında bulundu.

Vali Cuomo, “Bu ülke içi terörizm. Bunlar, kitlesel zarar vermek isteyen, kitlesel şiddeti yayıp ırk, renk inanç temelli korku yaratmak isteyen insanlar. Bu terörizmin tanımıdır. Yalnızca başka bir ülkeden gelmedikleri için terörist olmadıklarını söyleyemeyiz. Ülke içi faaliyet gösteren teröristler gibi yargılanmalılar. Bu zehrin yayılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülke kendinden başka kimseye yenilmez” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TrumpYahudi Düşmanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.