Sukiaste uğrayan Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe için cenaze töreni düzenlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suikaste uğrayan Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe için bugün Tokyo’da cenaze töreni düzenlendi. Japonya Başbakanı Fumio Kişida’nın katıldığı törenin ardından binlerce insan Abe’yi son yolculuğuna uğurladı.

Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe uğradığı silahlı saldırı sonucunda 8 Temmuz 2022’de hayatını kaybetmişti. Abe için bugün Tokyo’nun merkezindeki Zojo-Ji Budist Tapınağı’nda cenaze töreni düzenlendi. Güvenlik önlemlerinin yoğun olduğu tören basına kapalı olarak gerçekleşti. Az sayıda kişiyle düzenlenen törene aile üyelerinin yanında Japonya Başbakanı Fumio Kişida ve milletvekilleri katıldı.

Törenin ardından Abe’yi taşıyan cenaze aracı, Başbakanlık Ofisi, parlamento binası ve Abe’nin partisi Liberal Demokratik Parti binası önünden geçti. Yol kenarlarına dizilen binlerce vatandaş, ellerinde çiçeklerle Abe’yi son yolculuğuna uğurladı.

SUİKASTE UĞRAYAN ŞİNZO ABE HAYATINI KAYBETTİ

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe, 8 Temmuz 2022’de Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek vermek için yaptığı konuşmada silahlı saldırıya uğramıştı. Hastaneye kaldırılan Abe’nin, tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı duyurulmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.