Rusya, Suriye'de PKK / PYD / YPG teröristleriyle ile kol kola!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye’de terör örgütlerinin suç ve katliamlarına ortak olan Rusya, bölgede varlığını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Son olarak, uluslararası basına dün düşen görüntülerde terör örgütü PYD-YPG mensubu teröristin Rus zırhlısından indiği görüntüler ortaya çıktı.

Terör örgütü PYD-YPG mensubu bir terörist, 22 Eylül 2020’de basına sızan bir görüntüde Suriye’nin kuzeyinde Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir zırhlı araçtan inerken görüntülendi. İşte o skandal görüntüler:

PYD-YPG terör örgütü üyesinin kimliği ve videonun çekildiği noktaya ait bir bilgi bulunmazken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler, PYD-YPG terör örgütü-Rusya ittifakını bir kez daha gözler önüne serdi.

RUSYA TERÖRİSTLERLE HEM MASADA HEM SAHADA YAN YANA!

Hatırlanacağı üzere, bölücü terör örgütü PKK/YPG güdümündeki sözde Suriye Demokratik Konseyi unsurlarından oluşan bir grup, 31 Ağustos 2020’de Rusya Federasyonu’na davet edilmiş ve Rus resmî makamlarınca üst düzeyde karşılanmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu kabule yönelik tepki içeren yazılı bir açıklama yayımlamıştı.

TERÖRİST ELEBAŞLARI İLE MOSKOVA’DA MUTABAKAT

Bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG elebaşlarından İlham Ahmed ve beraberindeki teröristler ile Esed rejimine yakınlığı ile bilinen Halkın İradesi Partisi Başkanı Kadri Cemil’in 31 Ağustos’ta Rusya’ya gittiği öğrenildi. Rusya’nın başkenti Moskova’da siyasi bir mutabakat imzaladı.


LAVROV İLE GÖRÜŞTÜLER

Terörist heyetler aynı zamanda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Türkiye ise yaptığı açıklama ile bu duruma tepki gösterdi.
PYD’nin sözde heyeti müzakere anlaşması imzaladıktan sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede Suriye krizi, Cenevre’de süren Anayasa Komite görüşmelerinin ele alındığı öğrenildi.

Kaynak: QHA
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.