Rusya, Ermenistan ordusunu yenileyecek!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ermenistan Savunma Bakanı Arşak Karapetyan ile görüştü. Şoygu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun yenilenmesine yardım edeceklerini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yeni atanan Ermenistan Savunma Bakanı Arşak Karapetyan ile başkent Moskova’da bir araya geldi. AA’nın aktardığına göre, Ermenistan ile hem ikili hem de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) düzeyindeki etkileşime önem verdiklerini belirten Şoygu, “Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin yenilenmesiyle ilgili programın uygulanmasına desteğimizi sürdürmeye hazırız.” dedi.

ŞOYGU: ERMENİSTAN, RUSYA’NIN KİLİT MÜTTEFİKİDİR

Rus üssünün Ermenistan’da bulunduğuna dikkati çeken Şoygu, “Ermenistan, Rusya’nın Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması konusunda kilit müttefik ve ortağıdır. Bu bölgede istikrarın sürdürülmesiyle son derece ilgiliyiz.” şeklinde konuştu. Ermenistan Savunma Bakanı Karapetyan da Rusya’nın, ülkesi için stratejik müttefik olduğunu vurgulayarak “Rusya ile yoğun ve etkili iş birliğini sürdürmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.