Rusya Devlet Başkanı Putin: "Rusya Ekonomisi zor durumda.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüs nedeniyle ülke ekonomisinin zor durumda olduğunu söyledi.

Putin, ekonomideki durumu görüşmek üzere video konferansla Güvenlik Konseyini topladı.

Koronavirüsle ilgili durumunun bölgelere göre değiştiğine dikkati çeken Putin, “Her yerde farklı durum söz konusu. Ekonomi zaten zor durumda. Tek seferde ekonomik faaliyetleri sınırlamak, işletmeleri ve kurumları kapatmak mantıklı değil.” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, Putin, federal ve yerel yönetim arasında etkileşimin sağlanması gerektiğini ifade etti.

KARANTİNA ŞARTLARINA UYMAYANLARA CEZA VERİLECEK

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, evlerinde tedavi gören koronavirüs hastalarına durum ve konumlarını takip eden uygulamalı cep telefonlarının dağıtıldığı bildirildi. Açıklamada, uygulamayı kullanmayarak karantina şartlarına uymayanlara idari ceza verileceği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülkede maaşların kesilmemesi kaydıyla idari izinlerin 30 Nisan 2020’ye kadar uzatıldığını açıklamıştı. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.