Rusya'da korkutan olay! Ural nehri taştı! 100 bin kişi tahliye edildi

Rusya devlet haber ajansının açıklamalarına göre Rusya'nın Orenburg yakınlarındaki Ural Nehri'ndeki su seviyesi yükseldi. 100 binden fazla insan Rusya'nın Orenburg kentinden tahliye edildi.

Rusya devlet haber ajansı RIA'dan Tv100'ün aktardığı habere göre, Rusya'nın Orenburg yakınlarındaki Ural Nehri'ndeki su seviyesi bugün 10 metrenin üzerine çıktı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ural Dağları'nın güneyindeki bölgeleri sular altında bırakan sel sularının yükselmeye devam ettiği ve daha fazla bölgeye yaklaştığı belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, gelecekle ilgili tahminlerin olumlu olmadığını ve Başkan Vladimir Putin'in durumla ilgili sürekli haberdar edildiğini söyledi.

URAL NEHRİ'NDE TAŞKIN

Avrupa'nın üçüncü en uzun nehrinin taşması ve 100 binden fazla insanın Rusya'nın Orenburg kentinden tahliye edilmesine neden oldu.

Kentin bazı kısımları sular altında kalırken Rusya ve Kazakistan'daki şehir ve kasabalarda sel baskınları yaşandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.