Rusya'da Anayasa değişikliklerine karşı protestolar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Federasyonu’nun birkaç şehrinde Putin’in görev süresini uzatacak olan Anayasa değişikliklerine karşı protestolar düzenlendi. 

Free Europe’un aktardığına göre, Krasnoyarsk şehrinde protesto eylemine yaklaşık 200 kişi katıldı. Daha önce aktivistler belediyeye çağrılıp, mitingden koronavirüs nedeniyle vazgeçmeye ikna edilse de, aktivistler “Putin virüsten daha tehlikeli” diyerek sokağa çıktılar.

 ÇEŞİTLİ ŞEHİRLERDE TEK KİŞİLİK EYLEMLER

Novosibirsk şehrinde 40’tan fazla kişi, kuvvetli rüzgara rağmen, “Rusya’da siyasi baskıya karşı” miting gerçekleştirdi. Aktivistler eylem sırasında siyasi tutsakların hapis sürelerinin sıfırlanmasını talep etti. 

Kaliningrad’ta aktivistler biz dizi tek kişilik eylemler düzenledi. 

Mitingler Rostov-na-Donu, Çita, Komsomolets-na-Amure ve başka şehirlerde de düzenlenirken, Moskova ve St. Petersburg’ta söz konusu eylemler karantina nedeniyle yasaklandı. (Kaynak: QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.