Rusya: "10 saatlik görüşmelerin ardından, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ için anlaşma sağlandı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bakü ve Erivan, ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da insani ateşkesin sağlanmasına ilişkin Moskova'ya davet edilen Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarıyla yapılan görüşme sonrası ortak açıklamayı aktardı.

Lavrov, 10 saat süren görüşmelerin ardından, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi.

Lavrov, "Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler" açıklamasında bulundu:

"Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor."

Lavrov'un aktardığı ortak açıklamada ayrıca, bölgedeki belirli ateşkes parametrelerinin ayrı ayrı kararlaştırılacağı belirtildi.

Bununla birlikte açıklamada, tarafların Dağlık Karabağ konusundaki müzakere formatlarını değiştirmemeye kararlı olduklarına vurgu yapıldı.

Sputnik Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.