Kiev'den Rusları Kırım'dan 'sürme' tehdidi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Aleksey Reznikov, Kırım'ın geri alınmasının ardından, Kiev'in Rusya anakarasından gelerek yarımadaya yerleşen Rusları sınır dışı edeceğini söyledi.

ReznikovKırım'ın Ukrayna'ya yeniden bağlanmasının ardından, Kiev'in Rusya anakarasından gelerek yarımadaya yerleşen Rusları sınır dışı edeceğini ifade etti.

Ukrayna'da yayın yapan Dom televizyonuna konuşan Reznikov, Rusya'nın 'demografik yapıyı bozmak için 500 bin Rusu Kırım'a yerleştirdiğini' iddia ederek, bunun Rusya'nın uluslararası hukuk alanında hesap vereceği bir 'savaş suçu' olduğunu ileri sürdü.

Reznikov, "Ukrayna vatandaşı değiller, ya gönüllü olarak geldiler ya da zorla getirildiler, ama gerçekte, Kremlin tarafından işlenen bu suçun suç ortakları. Dolayısıyla kaderleri... Stalinist rejimin ruhunu taşıdığı için 'sürgün' kelimesini sevmiyorum, ancak Ukrayna mevzuatı ülkeden sınır dışı edilmelerini öngörüyor. İstenmeyen kişileri sınır dışı etmek her ülkenin hakkıdır. Basit bir soru: Bu 500 bin kişi Kırım ya da Sivastopol'a nasıl geldi? Eğer Çongar, Kalançak veya Çaplinka sınır kapılarından Ukrayna’ya resmi giriş yapmış olsalardı, hiçbir sorun olmayacaktı" dedi.

Kırım, 7 yıl önce yapılan referandumda bölge halkının yüzde 97 oranında oylarıyla, 1954 yılında katıldığı Ukrayna topraklarından Rusya topraklarına dönmüştü.

Sputnik

Anahtar Kelimeler:
RusyaKırımKiev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.