İsrail’in Gazze’ye saldırısında 10 kişi öldü 55 kişi de yaralı

Filistinli Wafa Ajansı, işgal uçaklarının bugün Gazze şehrinin merkezindeki El Rimal mahallesindeki Filistin Kulesi’ndeki bir daireyi ve güney Gazze Kesimi’ndeki Han Yunus’un doğusundaki Şucaiyye mahallesi ve Al Fuhari beldesinde bir arabayı bombaladığını bildirdi.

Buna paralel olarak işgal tankları, Gazze Kesimi’nin merkezinin yanı sıra Gazze Kesimi’nin merkezini ve güney Gazze Kesimi’nde Han Yunus’un doğusundaki Şarab al Asal bölgesini, kuzey Gazze Kesimi’ndeki Beyt Lahya beldesinin doğusundaki alanları mermilerle hedef aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail saldırısında ölenlerin sayısı beş yaşında bir kız ve Filistinli bir kız olmak üzere 10’a yükseldi ve 55 kişi yaralandı.

Buna karşılık, Filistinli El Cihad Hareketi’nin askeri kanadı El Kudüs Tugayları, Askeri Konsey üyesi ve Gazze Kesimi’nin kuzey bölgesinin komutanı olan lider Teysir Mahmud Al Ca’bari’nin Gazze’ye yönelik Siyonist saldırısı sonucunda şehit düştüğünü ilan etti.

İlgili bir bağlamda, Filistin cumhurbaşkanlığı saldırıyı kınadı ve Filistin halkı için uluslararası koruma çağrısı yaptı.

Açıklamada, uluslararası toplumu sorumluluklarını üstlenmeye ve kuşatma altındaki sektöre yönelik İsrail saldırganlığını durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

SANA Suriye Arap Haber Ajansı

WAFA Haber Ajansı - Filistin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.