Ermenistan İsrail büyükelçisini geri çekti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dağlık Karabağ’da meydana gelen çatışmalarda, Azerbaycan’ın İsrail malı insansız hava araçları kullanması sonrası Ermenistan, İsrail’e yeni atadığı büyükelçiyi geri çekti.

Azerbaycan daha evvel yapılan açıklamalarda, etnik Ermeni güçleriyle yaşanan çatışmalarda  İsrail yapımı silahları kullandığını kabul etmişti.

Şalom'un haberine göre, İsrail'in silah ihracatını protesto eden Ermenistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anna Naghdalyan, "İsrail'in çalışma tarzı kabul edilemez. Bakanlık, İsrail'deki büyükelçiyi geri çağırmak zorunda kaldı" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail'in, Ermenistan ile ortaklığa değer verdiğini, karardan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

İsrail ve Azerbaycan uzun yıllardır büyük ticari ve stratejik bir ortaklık içinde.  Önemli bir enerji üreticisi olan Azerbaycan, İsrail'e petrol ihraç ediyor, silah ve askeri teçhizat ithal ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.