Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye'ye gelecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çinli mevkidaşının 25 Mart’ta Türkiye’ye geleceğini duyurdu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Türkiye’ye geleceğini bildirdi. Bugün gerçekleşen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Ziyaretin gündeminde ikili ilişkiler var, bölgesel meseleler var, Asya’yı, Avrasya’yı ilgilendiren konular var. Covid-19’la mücadele, gündemde olan tüm konular ele alınacak.” diye konuştu.

ABD, ÇİN’E DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYKIRIMI SORACAK

Çinli Bakan Wang Yi, 18-19 Mart 2021’de ABD’li temsilciler ile bir araya gelecek. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin ile yapılacak görüşmelerde Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik soykırım uygulamalarını konuşacaklarını açıkladı. Psaki, Uygur Türklerinin durumunu doğrudan konuşacaklarını belirterek, bu durumun Çin yönetimine yönelik baskı araçlarından birisi olacağını dile getirdi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
ÇinWang Yi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.