ABD Gıda ve İlaç Dairesi: "Metanol içeren 9 el dezenfektanını kullanmayın"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), zehirli bir kimyasal içermesi ihtimali nedeniyle Meksika merkezli Eskbiochem şirketi tarafından üretilen el dezenfektanlarının kullanılmaması tavsiyesinde bulundu.

FDA, bu şirket tarafından üretilen Lavar Gel ve CleanCare No Germ marka dezenfektanlarda, ciltle temas etmesi ya da ağız yoluyla alınması halinde zehirlenmeye yol açabilecek metanol (metil alkol) bulunduğunu açıkladı.

CNN'nin haberine göre, Eskbiochem henüz FDA'nın uyarısıyla ilgili açıklama yapmadı.

FDA, Eskbiochem tarafından üretilen şu dokuz marka el dezenfektanının kullanılmamasını istedi:

  • All-Clean Hand Sanitizer
  • Esk Biochem Hand Sanitizer-CleanCare NoGerm Advanced Hand Sanitizer %75 Alkol-Lavar 70 Gel Hand Sanitizer
  • The Good Gel Antibacterial Gel Hand Sanitizer-CleanCare NoGerm Advanced Hand Sanitizer %80 Alkol-CleanCare NoGerm Advanced Hand Sanitizer %75 Alkol
  • CleanCare NoGerm Advanced Hand Sanitizer %80 Alkol
  • Saniderm Advanced Hand Sanitizer

Yüksek miktarda metanole maruz kalmak mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, bulanık görme, kalıcı körlük, felç, sinir sisteminde kalıcı hasar ve ölüme neden olabiliyor.

(BBC ve CNN)

Anahtar Kelimeler:
PutinRusyRus Zenginler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.