Gezmeye Doyamayacağınız Bursa Köyleri

Bursa, tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü olan bir şehir olmanın ötesinde, Türkiye'nin en göz alıcı köylerine ev sahipliği yapmaktadır. Sessiz ve gerçekçi bir kaçamak arıyorsanız, uzaklara gitmenize gerek yoktur. İşte Bursa'nın en büyüleyici köyleri:

6-3-1

Gezmeye Doyamayacağınız Bursa Köyleri - Bursa'nın  En Güzel 11 Köyü

Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bir şehir olmanın ötesinde, büyüleyici köylere ev sahipliği yapmaktadır. Bu köyler, zengin tarihleri, eşsiz doğal manzaraları ve geleneksel yaşam tarzları ile ön plana çıkar. Gölyazı'da Roma dönemine ait kalıntıları görmek mümkünken, Cumalıkızık Osmanlı dönemi mimarisi ile büyüler. Misi Köyü, doğa ile iç içe bir sükunet sunarken, Dağyenice'nin gölü ve piknik alanı şehir merkezine yakınlığı ile cazibesini sürdürür. Tirilye tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir köyken, Keles - Gelemiç Köyü muhteşem dağ evleri ile göz kamaştırır. Oylat'ın kaplıcaları şifa dağıtırken, Saitabat Şelalesi doğaseverleri cezbetmektedir. Alaçam'da hala yaşayan Gürcü kültürü hissedilirken, Zeyniler Köyü büyüleyici manzarası ile büyüler. Koyunhisar ise Yenişehir ilçesinin güzelliklerini keşfetmek isteyenler için bir başlangıç noktasıdır. Bursa'nın bu köyleri, tarih ve doğanın eşsiz bir buluşmasını sunar, sakin bir kaçamak veya keşif dolu bir tatil için idealdir.

image-r2_147

1. Gölyazı

Gölyazı, Bursa-İzmir yolunun kenarında yer alan ve Uluabat Gölü kıyısında bulunan bir köydür. Bu köy, köklü bir tarihe sahiptir ve Roma dönemine kadar uzanır. Gölyazı, balıkçılık ve zeytincilikle geçimini sağlar ve her yıl Leylek Şenliği gibi etkinliklere ev sahipliği yapar. Hafta sonları ise fotoğrafçılar için bir cennettir.

golyazi-2-1155x671

2. Cumalıkızık

Cumalıkızık, Yıldırım ilçesine bağlı olan Bursa'nın merkez ilçelerinden biridir. Köy, 1300'lerde kurulmuş ve hala Osmanlı dönemi mimarisini korumaktadır. Köyde her ev artık bir kahvaltıcı veya gözlemeci olarak hizmet vermektedir ve Etnografya Müzesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiştir.

Cumalıkızık_7121

3. Misi

Misi Köyü, Bursa'nın merkez ilçelerinden Nilüfer ilçesine bağlıdır. Şehre yakın bir konumda bulunan bu köy, bozulmamış doğasıyla dikkat çeker. 2000 yıllık tarihi geçmişiyle Misi Köyü, şimdi Gümüştepe Mahallesi olarak adlandırılmaktadır.

2-44

4. Dağyenice

Dağyenice, Nilüfer'e bağlı bir köydür. Şehir merkezinde bulunan bu göl ve piknik alanını bulmak büyük şehirler için nadir bir fırsattır. Dağyenice Gölü, şehir merkezine çok yakın bir konumda bulunmaktadır.

Bursa_Nilüfer_Dağyenice_Gölü_2020

5. Tirilye

Tirilye, Mudanya'ya bağlı küçük bir yerleşim yeridir ve Mudanya'nın batısında yer almaktadır. Tirilye, Misyalılar, Traklar, Antik Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından yönetildiği için tarihi kalıntılarla doludur. Ayrıca, Bursa'daki fotoğraf sanatçıları için popüler bir yerdir.

trilye-6

6. Keles - Gelemiç Köyü

Gelemiç, Bursa'nın Keles ilçesine bağlı bir köydür ve muhteşem dağ evleri ile tanınır. Bursa'ya 65 km uzaklıktadır ve doğal güzelliği ile büyüler.

img_1869_large

7. Oylat

Oylat, İnegöl'e bağlı bir yerleşim yeridir ve kaplıcaları ile ünlüdür. İnegöl'e 27 km uzaklıktadır ve kaplıcalarının suyu Uludağ'ın karından ve çevresel kaynaklardan gelmektedir. Ayrıca, Oylat Mağarası gibi mağaraları ziyaretçileri cezbetmektedir.

5f55fbbcc03c0e0db81e696f

8. Saitabat

Saitabat, Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı bir köydür. Bursa'ya 24 km ve Kestel'e 12 km uzaklıktadır. Saitabat Şelalesi, köye ziyaretçi çekmektedir ve burada yerel kahvaltı yapabileceğiniz Saitabat Köyü Kadınları Derneği bulunmaktadır. Hafta sonları ve tatil zamanları, burada kahvaltı yapmak için ziyaretçi akını yaşanmaktadır.

saitabat-şelalesi

9. Alaçam

Alaçam, Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı bir köydür. Bursa'ya 40 km ve Kestel'e 28 km uzaklıktadır. Köy, 93 Harbinden sonra kurulan Gürcü aileler tarafından kurulduğu için hala Gürcü kültürünü yaşatmaktadır. Dere ve doğal güzellikleriyle donatılmış olan köy, alabalık tesisleri ile geçimini sağlamaktadır.

IMG_0658

10. Zeyniler

Zeyniler Köyü, ünlü Çalıkuşu romanına konu olan bir köydür. Bursa Uludağ yolu üzerinde dağ eteklerine kurulmuştur ve büyüleyici manzarasıyla ziyaretçileri etkilemektedir. Yıldırım ilçesine bağlıdır ve köyde yamaç paraşütü yapma imkanı da vardır.

zeyniler-koyu

11. Koyunhisar

Koyunhisar, Bursa ilinin Yenişehir ilçesine bağlı bir mahalledir. Yenişehir ilçesinin güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir seçenektir. Bu mahalle, Bursa'nın eşsiz doğal güzellikleri ve tarihine daha yakından tanıklık etmek isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.

k_26204424_019

Kaynak: 9 Eylül

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.