Ercan Özel Yenişehir Belediyesi'ne göz açtırmıyor: "Yenişehir mi Çamurşehir mi?.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, özellikle şehir merkezinde yolların bakımsızlığı noktasında ilçede son zamanların en hazin sahipsizliğinin yaşandığını vurguladı. Özel, “Ekonomik krizin ve hayat pahalılığının getirdiği sıkıntıların altında ezilen Yenişehir halkı, bu yetmiyormuş gibi evlerine ve işyerlerine giderken çamur ve çukurlardan dolayı cadde ve sokaklarda adeta zulüm yaşıyor, çeşmelerden su yerine çamur akıyor” dedi.

Özel: “Yazları toz, kışları çamur ile anılan şehir, YENİŞEHİR”

Yollarda asfalt ve parke taş namına herhangi bir kaplamanın kalmadığını veya hiç yapılmadığını belirten Başkan Özel, Yenişehirli vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda içler acısı bu durumu, ilçenin sokaklarını bizzat arşınlayıp fotoğraflayarak belgeledi. Ercan Özel ilçe merkezinde ki yollar ile ilgili izlenim ve gözlemlerini anlatırken, hemşerilerini temsilen, sorumlular adına hicap duyduğunu belirtirken, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Cadde ve sokakların tam anlamıyla köstebek yuvasına döndüğünü, Yenişehir’in yazları toz, kışları çamur ile anılan bir şehir haline geldiğini, vatandaşlarımızın sosyal medyadan İYİ Parti olarak bizlere yaptığı yardım çağrılarından biliyorduk. Önceki gün ilçe merkezimizde ki mahallelerin, hem ana caddelerini hem de ara sokaklarını üşenmeyip tek tek dolaştım. Gördüğüm manzaralardan inanın ben utandım. Hemşerilerime bu zulmü yaşatanları bir yandan kınarken, vatandaşımıza hizmet anlamında ilçemizin sahipsiz bırakıldığını hissettiren tüm sorumluları Allah’a havale ettim. Hangi caddeye girdiysem, hangi sokaktan geçtiysem karşımda tam anlamıyla köstebek yuvasını andıran içler acısı bir manzarayla karşılaştım.

Karşılaştığım acı tablolar; bırakın aracınızla geçmeyi, yürümenin dahi imkânsızlaştığı caddelerin balçık denizine döndüğünü, sokakların görüntüsü ise Yenişehir’in, tam anlamıyla bir ‘Batakşehir’ görünümünü andırdığını gösteriyordu. Bu hazin görüntüyü her gün gören, yollardaki bu zulme her an tanık olan vatandaşlarımız, haklı olarak Yenişehir’in tüm zamanların en büyük sahipsizliğini yaşadığından yakınıyorlardı.

Gelen her Başkan belediye bütçesinden altyapı için Trilyonlarca Lira harcadı.

2009 yılında görev yapan dönemin Belediye Başkanı; “Yenişehir'in alt yapısını sil baştan yeniledik. 60 yıl Yenişehir kazılmayacak” dediğini tüm Yenişehir halkı biliyor. Ardından 2014 yılında göreve gelen Belediye Başkanı ise bir önceki Belediye Başkanını yalanlayarak; “Yenişehir’de altyapı sorunu var, altyapı için tekrar Yenişehir’i kazacağız. 2015 yılı sonu itibari ile Yenişehir’de altyapı sorununu tamamen bitireceğiz. O tarihten sonra Yenişehir kesinlikle kazılmayacak.” diye açıklamalar yaptığı herkesin hafızasında yerini koruyor. Tüm bu söylemlere ve harcanan devasa bütçelere rağmen her gün altyapı arızaları için belediye ekipleri çalışıyor. Mevcut belediye başkanı ise Yenişehir'de altyapı sorunu yok diyor. O zaman bu sokaklara niye hala üst yapı yapılmıyor? Asfalt ya da parke taşı döşenmiyor?

Bugün altyapısı yıllar önce bittiği halde asfalt atılmayan birçok cadde ve sokak çukurdan geçilmiyor, yağışlar nedeniyle her biri küçük küçük göletleri andıran bu çukurlar nedeniyle o yoldan geçmeniz neredeyse imkânsız hale geliyor. Birçok hemşerimizin araçlarının ön takımlarını parçaladıklarını ve binlerce TL masrafla karşılaştıklarını bizzat kendilerinden dinledim. Hâlbuki vatandaş ilgili kamu kurumlarından ve yerel yönetimlerden öncelikli olarak ne ister? Tabi ki yol ister, kanalizasyon ister, çamurlu değil sağlıklı içme suyu, doğru dürüst elektrik, doğalgaz hatları ister. Dahası çöpleri aksatılmadan toplansın ister, çevresi temiz tutulsun ister.

Maalesef Yenişehirliler, altyapıyı ilgilendiren bu hizmetlerin çoğundan sağlıklı hizmeti alamıyorlar. Özellikle şehir içi ulaşım ana caddelerde çile yüklü hale geldi, mahalle aralarındaki sokaklar da geçilmez oldu. İlçemizin girişinden itibaren yamalı bohça haline gelen caddelerin her biri, şehir içinde neredeyse “Çukurbahçe” görüntüsünü andırmaya başladı. Sözüm ona onarım yapılan yerler, üç gün sonra yeniden aşınıp çukurlaşıyor. Bu durum da ihalenin verildiği firmaların denetlenmediği, maliyetlerin minimumda tutulmak için malzemeden çalındığı, böylelikle de ranta çanak tutulduğu iddiaları ortaya çıkarıyor.

Mağdur edilen vatandaşlarımız; ‘İlçemizin adı Yenişehir’di, Şimdi çevre ilçelerden misafir olarak gelenler Batakşehir diyorlar, hatta Balçıkşehir ve Çamurşehir bile diyenler var. Belediye bir ilçede ne için var ve ne iş yapar? Yol yapmasıyla övünen bir iktidar döneminde, küçük bir ilçenin sokaklarını bile yapamayan, en kolay bir hizmeti bile üretmekten aciz olanları, görevlerini ciddiyetle yapmaya çağırıyoruz. İlçenin her tarafında ki billboardlara büyük büyük fotoğraflarını koyup, belediye bütçesi olan beytülmal’dan kendi reklamını yapıp tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyeceklerine, o bütçeyle köstebek yuvası haline dönmüş çamur içinde olan sokaklara asfalt dökülebilir, parke taş döşenebilir" diye yakınmakta haklı değiller mi?

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak bizler hemşerilerimizin sorunlarının çözümü ve haklarının korunması noktasında çaba sarf etmeye ve onların sözcüsü olmaya devam edeceğiz. İnşallah İYİ Parti olarak bizim iktidarımızda, vatandaşlarımızı bu sıkıntılardan arındıracak, bütün dertlerine derman olacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.