CHP Bursa İl Başkanı Özdemir; "Kas hastalarımızdan ilaç esirgemek kabul edilemez !.."


BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi’nin etkinliğinde dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Bursa İl Başkanlığında oluşturulan "Engelsiz Yaşam Çalışma Masası" nın çalışmaları sayesinde engelli yurttaşlar ile dayanışma içinde olma çabası içinde olduklarını ifade eden Özdemir; “Bu dayanışma ruhunu büyüterek güçlendirmek gerekiyor. Devletin de önlerindeki her türlü engeli kaldırıp, hayatlarını kolaylaştırması ve engelsiz bir yaşam sağlaması lazım” dedi.


Bursa İl Yöneticileri, İl Kadın Kolları, Dernek üyeleri ve ailelerinin katıldığı etkinlikte konuşan Özdemir, dayanışma sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Özdemir, CHP Bursa İl Başkanlığı bünyesinde oluşturdukları Engelsiz Yaşam Çalışma Masası ile birlikte dayanışma ruhunu sergilediklerini ve engelli yurttaşların yaşadıkları sorunlara ilişkin çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek; “Kullandıkları ilaçlardan bazılarını pahalı olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı kendilerine sunmuyormuş. Bu insanlar yaşama tutunma mücadelesi veriyor. Her birine devletin doğrudan sahip çıkması lazım. İlaç esirgemek kabul edilebilir gibi değil. Sağlık Bakanlığında bu konuyu takip edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşamın koyduğu engelleri aşmak için bir dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dernek vasıtasıyla aileler ve çocukları, bu sorunları yaşayan kardeşlerimiz birbirleriyle sürekli dayanışma içindeler.
Bu dayanışma ruhunu büyüterek güçlendirmek gerekiyor. Devletin de önlerindeki her türlü engeli kaldırıp, hayatlarını kolaylaştırması ve engelsiz bir yaşam sağlaması lazım. Biz de bu konuda İl Başkanlığımızda bu konularla ilgili Engelsiz Yaşam Masası oluşturduk. Daha fazla katkı koymak ve daha fazla dayanışmanın yollarını açmak istiyoruz. Hep birlikte engelsiz bir yaşam istiyoruz. Kardeşlerimiz için devletin de sahip çıktığı bir yaşam istiyoruz.”


Özdemir ayrıca, etkinlikte yaşadıkları sorunları paylaşan dernek üyelerinin, yaşam alanlarındaki fiziki yetersizlikler nedeniyle sosyal hayatın içinde istedikleri ölçüde yer alamadıklarını, bireysel kampanyalar yanında devlet bünyesinde daha kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiğini de ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.