Bugün Bosna Hersek Savaşı'nda 8 bin 372 Boşnak Müslümanın Sırp güçleri tarafından katledilişinin 28. yıl dönümüdür.

1995 yılının 11-12 Temmuz tarihinde, BM Barış güçlerinin Sırplara kapıları açması ile 8372 müslümanı katletmiş, kadınlara ve kız çocuklarına tecavüz etmişlerdir. 1 Temmuz 1995 tarihinde BM Güvenlik Konseyi tarafından bölgeye atanan Hollandalı Albay Ton Karremans ve 400 kişilik askerden oluşan Hollandalı sözde Barış Gücü, bölgeyi korumanın aksine şehrin girişini 10 Temmuz akşamı Sırplara para ve farklı vaadler karşılığında açarak bu katliama sebebiyyet oluşturmuşlardır.

Nitekim 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde Ermenistan ordusu tarafından yapılan soykırımın bir benzeri Avrupa bölgesinde kalan ve müslümanlardan oluşan Bosna'da da gerçekleşti. Görüldüğü üzere yıllardır Avrupa ve Batı devletlerinin müslümanlar üzerinde ikili standart kapasayan bir siyaset uyguladığı, buna da müslüman toplumlar dahil tüm dünyanın sessiz kaldığı görülmektedir.

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü olarak Avrupanın ve Batı Devletlerinin çifte standartına maruz kalıp katledilen, soykırıma uğrayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle şehitlerimizi anmak istiyoruz:

Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır!..

Saygılarımla..

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörü Dr Elvin Abdurahmanlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.