Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 104. yılı Kutlama Programı, Üsküdar Üniversitesinde Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğünün bünyesindeki Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği Başkanlığı ve Türkiye Azerbaycan Dev Candaşlık Platformu'nun desteğiyle gerçekleştirilmiştir.

28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyet ve Bağımsızlık Günü” kapsamında gerçekleştirilen Kutlama Programı, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının söylenmesiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Azerbaycan ve Türkiye’nin 'İki Devlet Tek Millet' sözüyle kadim birer kankardeş ülke olduklarını ve bu nedenle etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını" söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı KİAMP Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı da Üsküdar Üniversitesi'ne anlamlı ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek, “Bu vesileyle 28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyet ve Bağımsızlık Günü kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 104. yıl dönümünü kutluyorum. İnşallah nice seneler bağımsızlık günlerini kutlamak nasip olur ve bugün bizim için ayrı bir özel gün çünkü Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği'nin birinci yıl dönümünü de kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Kürsüye davet edilen Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı İletişim Başkanı Vesile Zeynalova, kardeş Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü iki kardeş ülkeye de hayırlı olsun. Nice seneler Türkiye ile birlikte kardeşliğimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Danışmanı Bahtiyar Rahimov, KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hacıyev de bu toplantıya katılım sağlamıştır.

Pogramın akışı, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Öztek, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebülfez Süleymanlı ve Araştırmacı Yazar Dr. Aygün Hasanoğlu'nun panel şeklinde konuşması ile devam etmiştir. Program sonunda Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı KİAMP Türkiye Genel Koordinatörü Dr Elvin Abdurahmanlı tarafından konuşmacı öğretim üyelerine ve destekçi kurumlara birer takdir ve teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

İşte bu renkli ve heyecanlı Kutlama Programı'ndan bir kaç anı fotoğrafı:

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.