Erik Dean Prince, 6 Haziran 1969 tarihinde ABD Michigan eyaletinin Holland şehrinde dünyaya geldi.

Bilindiği üzere İş insanı ve eski ABD Deniz Subayıdır. Fakat yeni ismiyle "Academi" olarak bilinen "Blackwater" adlı sözde güvenlik şirketinin kurucusudur. Aynı zamanda merkezi Hong Kong'ta olan "Frontier Resource Group"un da sahibidir.

ABD’de seçimlerde başa geçen tüm hükümetler,  "Blackwater" adlı sözde Güvenlik Şirketine 1997- 2010 yılları arasında yer yer gizli bazende açık şekilde maddi ve lojistik destek vermiştir. ABD hükümetleri ile yapılan tüm güvenlik anlaşmalarından Blackwater Güvenlik Şirketinin topladığı son miktar 3.6 Milyar Dolardır. Blackwater, özel askeri şirket şeklinde, dünyanın bir çok yerlerindeki ABD Büyükelçilerini koruma görevi yapmaya başlamışlardır. Daha sonra şirket kendi tesislerinde CIA ajanlarını eğitecek kadar ileri seviye ulaşmıştır.

Neticesinde bu şirket, ABD Dışişleri Bakanlığı'yla anlaşan 3 büyük güvenlik şirketinin en büyüğü olmuştur. Eylül 2007 ayında Bağdat'taki Nisour Meydanı'nda 17 sivilin acımasızca katledilmesinden sorumlu tutulmuştur.

Yapılan suçlamalar sonucu 2 Mart 2009 tarihinde Eric Dean Blackwater şirketinin CEO'luğundan istifa etmiştir. Daha 2010'da Blackwater şirketini bir grup paravan girişimcilere sattı gibi göstermişti. Ancak kendisi yönetim kurulu başkanı olarak şirkette aktif halde görevine devam etti.

2010 yılına gelindiğinde Blackwater şirketine, ABD Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Sözleşmeleri ve CIA'nın yeni hizmet alanları kapsamında, devlet tarafından 220 milyon dolarlık hibe yardımı ayrıldı.

Blackwater şirketi Arap Baharı öncesi BAE-Birleşik Arap Emirliklerinde olası isyanların önlenmesine ve güvenlik tedbirlerinin alınmasına yönelik anlaşmaları da imzaladı. Şirket tarafından 2011 yılında Somalili 2 bin kişilik bir askeri ekibi, Aden Körfezi'nde görev almaları için eğiterek; gerek lojistik, gerekse de teçhizat desteğini sağladı.

2018 yılının ilk döneminde Eric Dean'in kurucusu olduğu diğer bir şirket olan “Frontier Services Group”, Çin'in Uygur Bölgesi'ndeki Müslüman Türk Halkını tutuklama, kampları kurma ve Çin'in "Bir Kuşak, Bir Yol" projesinde güvenliği sağlama konusunda anlaşmaya da varmıştır. Uygur Bölgesi'nde Müslüman halka karşı tutuklamaları yoğunlukta işte bu şirket gerçekleştirmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.