Yunanistan ve Türkiye arasındaki vize muafiyeti uygulaması mart ayında başlıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk turistlere 10 Yunan adası için ekspres vize uygulamasının mart ayında başlayacağını duyurdu. Ayrıca Miçotakis, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın alması konusunda da açıklama yaptı.

7 Aralık 2023 tarihinde başkent Atina’da bir araya gelen, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in görüştüğü konulardan birisi de vize muafiyeti uygulamasıydı. Miçotakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye konuya ilişkin açıklama yaptı.

MART AYINDA BAŞLAYACAK

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, beklenen vize kolaylığı uygulamasının başlangıç tarihine ilişkin bilgi verdi. Miçotakis, Türk turistlere 10 adaya girişte vize kolaylığı sağlayacak uygulamanın, mart ayından itibaren başlayacağını duyurdu. Miçotakis "10 ada, anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacak ve bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MİÇOTAKİS’TEN F-16 SORUSUNA CEVAP

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e Türkiye’nin ABD’den F-16 satın alması konusuna ilişkin de soru yöneltildi. Yunan Başbakan “Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz” dedi.      

TÜRKLERE 10 GÜNLÜK VİZE KOLAYLIĞI UYGULAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 7 Aralık 2023 tarihinde Atina’da bir araya gelmişti. Erdoğan ile Miçotakis görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapılmıştı.

Ortak basın toplantısında açıklama yapan  Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 10 günlük turist vizesi sağlanacağını söylemişti. Ayrıca Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vize muafiyeti meselesinin ele alındığını da ifade etmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.