Çin'in Afrika'da yayılmacılığı sürüyor; Çinlilere vize serbestliği sağlandı

Kuzey Afrika'nın önemli ülkelerinden biri olan Tunus, Çinlilerin ülkeye giriş çıkışlarını kolaylaştırmak için vizesiz giriş çıkış politikasını yürürlüğe koydu.

Kuzey Afrika'nın önemli konumlarından biri olan Tunus, Çinlilerin ülkeye giriş çıkışlarını kolaylaştırmak için Çin vatandaşlarına ayrıcalık politikası uyguladı. Bu kapsamda Tunus'a gelmek isteyen Çinliler ülkeye vizesiz giriş çıkış yapabilecek.

TUNUS'TAN ÇİNLİLERE AYRICALIK POLİTİKASI

Tunus'taki Çin Büyükelçiliği 7 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada Tunus hükümetinin ülkeye  gelen Çinliler için vizesiz giriş çıkış politikası uygulamaya karar verdiğini bildirdi. Tunus hükümetinin düzenlemelerine göre, uygulanan vizesiz politikanın Çin'den veya yurt dışından Tunus'a giren Çinli bireysel veya gruplar için geçerli olduğunu duyurdu.

AVRUPA'NIN ARKA BAHÇESİ

Tunus, Kuzey Afrika'da, Akdeniz'e komşu bir konumda yer alıyor ve 'Avrupa'nın Arka Bahçesi' olarak biliniyor. Tunus'un Çinliler için aldığı bu karar ülkedeye para akışı sağlasada, uzun vadede Çinli yerleşimcilerin rakamsal olarak artmasına ve diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi Çin istilasına uğramasına neden olabilir. Uzmanlar bu durumu, Çin'in Tunus'taki hegamonyasını artırmanının kolaylaştırılması olarak değerlendiriyor. Ayrıca Tunus'un Çin için Avrupa'ya açılma konusunda önemli bir konuma sahip olduğunun altını çiziyor.

ÇİNLİ SAYISINDA YAKLAŞIK %40 ARTIŞ YAŞANDI

Tunus, 2017 yılında Çinlilere yönelik vizesiz giriş politikasını uygulamaya koymuş, 2019'a kadar ülkeye giren Çinli sayısında yaklaşık yüzde 40 artış yaşanmıştı. Daha sonra dünya genelinde kapanmaya neden olan Korona virisü sebebiyle bu politika askıya alınmıştı.

ÇİN PAZARININ TUNUS İÇİN BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

Tunus Turizm Bakanlığı yetkilileri daha önce Çin pazarının Tunus için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve Tunus'a daha fazla Çinliyi çekmeyi umduklarını belirtmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.