Van'da HDP protestosu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin partinin il başkanlığı önündeki oturma eylemine Diyarbakır anneleri destek verdi.
Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen 25 aile, "Van anneleri evlat nöbetinde", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Çocuklarımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüyen ailelerin eylemine Diyarbakır'dan gelen 10 aile de katıldı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan anne ve babalar, partililere tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

"HALKIN ÇOCUKLARINI ÇALAN PARTİNİN ÖNÜNDEYİZ"

Çocuğu dağa kaçırılan Diyarbakırlı Süleyman Aydın, gazetecilere, 584 gündür Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Vanlı ailelere destek olmak için kente geldiklerini anlatan Aydın, "Halkın çocuklarını çalan partinin önündeyiz. Bunlarda hiç vicdan yok. Evlat nöbeti tutan aileler olarak sonuna kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanında eylem yapan ailelerimizin yanındayız. Çocuklarımızı istiyoruz, onların kapılarından ayrılmayacağız. İnşallah çocuklarımızı bu vatan hainlerinden alacağız." dedi.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.