Sosyal medya TYT sorusunun şıklarıyla çalkalanıyor... Twitter'da gündem oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumunun tamamlanmasıyla birlikte sınavda çıkan sorular gündem oldu. Özellikle Mona Roza, maskelenmiş depresyon ve Leyla İle Mecnun soruları adayları zorladı.

Bugün milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS’nin ilk oturumu olan TYT’ye Türkçe soruları damga vurdu. Özellikle ‘Leyla ile Mecnun’ sorusunda şıkların birbirine çok yakın olmasından şikayet eden öğrenciler, genel olarak paragraf sorularında zorlandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı. Sınavda, 3 milyon 527 bin aday ter döktü. 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilgiler, 40 Matematik, 20 Fen Bilimler olmak üzere toplam 120 sorunun yer aldığı sınavda öğrencileri Türkçe soruları zorladı.

Özellikle paragraf sorularında zorlanan ve cevap şıklarının birbirine çok yakın olmasını eleştiren öğrenciler, en çok ‘Leyla ile Mecnun’, Mona Roza ve maskeli depresyon sorusunda takıldı.

Halk Tv'den Yurdagül Uygun'un özel haberine göre, öğrencilerin öğretmenlerine ve sosyal medyada aktardığı bilgiye göre, Türkçe sorularında öğrenciler, ‘Leyla ile Mecnun’ sorusunda iki seçenek arasında kaldı. Matematik ve Sosyal Bilimler sorularını genel olarak kolay bulan öğrenciler, Fen Bilgisini testisini orta zorlukta buldu.

‘Leyla ile Mecnun’, Mona Rosa ve maskeli depresyon sorusu sosyal medyada da gündem oldu. Öğrenciler şıkların birbirine çok benzemesinden şikayet etti. İşte öğrencilerin paylaşımlarından bazıları:

SOSYAL MEDYADA YAPILAN YORUMLARDAN BAZILARI

"TYT Türkçe'de Mona Rosa'nın yazarının paragraf birleştirme sorusundaki şıklar:

acun-ilicali-tyt-001.jpg

"Mona Roza sorusunun şıkları:

mona-roza-001.jpg

"Sınavda genel olarak zorlanmadım. 100 dakikada falan tüm sınavı bitirmiştim. Ama bir Mona Roza sorusu vardı. 20 dakika üzerinde düşünüp işaretlemeden kağıdı verip çıktım."

"Sınava 3. girişim ve ilk defa Türkçe bu kadar zordu."

"Leyla İle Mecnun sorusunun şıkları böyleydi:

leyla-ile-mecnun.jpg

"Masanın üzerindeki kahve fincanını almak ne kadar zor olabilirki?" Kahve fincanından da soğudum. (Buna benzer bir cümleyle başlayan paragraf sorusu.)"

"Sınav fenaydı fena matematikteki o florasan sorusu var ya en az 20 dakika bakıştık onunla."
"Sınavda genel olarak zorlanmadım. 100 dakikada falan tüm sınavı bitirmiştim. Ama bir Mona Roza sorusu vardı. 20 dakika üzerinde düşünüp işaretlemeden kağıdı verip çıktım."

"Herhalde bu sınavında en meşhur sorusu "ıhlamurlar çiçek açtığı zaman"herkesin ağzında bu soru. "

"45 tane felsefe sorusu çözdüm inanamıyorum. Bir Türkçe bu kadar felsefik olamaz."

"Mona Rosa sorusunda beynini kaybetmeyen var mı ya?"

"Maskelenmiş depresyon sorusu beni mahvetti."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.