Seçilirlerse Aynı Aileden Üç İsim Mecliste Olacak

İYİ Parti’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği Vejdin Ensarioğlu, HDP ve AK Parti arasında üçüncü bir yol olacağı görüşünde.

AK Parti'nin Diyarbakır'dan adayı olan kuzeni Galip Ensarioğlu ile yarışacak olan Vejdin Ensarioğlu, "denenmemiş" olduğu için avantajlı olduğunu söylüyor.

Türkiye’nin çok partili sisteme geçmesinden beri siyasetin içinde olan Diyarbakırlı Ensarioğlu ailesi, bu seçimde üç milletvekili adayı çıkardı. Aile büyüklerinden Salim Ensarioğlu İstanbul’dan İYİ Parti'den, oğlu Vejdin Diyarbakır’dan İYİ Partiden, yeğeni Galip Ensarioğlu ise Diyarbakır’dan AK Parti listesinden aday oldu.

"Diyarbakır'da devlet ve millet barışsın istiyorum"

Seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleriyle devam eden İYİ Parti’nin adayı Vejdin Ensarioğlu, VOA Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır için birçok projelerinin olduğunu dile getiren Ensarioğlu, en önemli projesini "devlet ve milletin barışması" olarak açıkladı. Devlet ve millet arasında köprü görevi görmek istediğini ifade eden Ensarioğlu, “Diyarbakır'da devlet ve millet barışsın istiyorum. Devlet milletin hizmetkarı olsun istiyorum. Siyasetçiler sadece devletle millet arasında köprü vazifesi görsün, siyasetçilere olan güven, itibar iade edilsin. Vatandaş siyasetçilere güvensin. Siyasetçiler çok fazlasıyla vaatlerde bulunuyor, olmayacak her şeye söz veriyorlar, sonrasında iadesi yapılmadığı için halk nezdinde çok kıymet görmüyorlar” diye konuştu.

Radikal kararlar alacak bir milletvekili olacağını söyleyen Ensarioğlu, "Meclise girdiğim anda İYİ Parti rozetini çıkaracağım. Diyarbakır'ın tamamının milletvekili olacağım. Böyle de bir vaadim var. Her şeyin normale dönmesi için radikal kararlar alacak bir milletvekiline ihtiyaç var, galiba ben olacağım” dedi.

“Babamın izindeyim”

Ensarioğlu’nun babası Salim Ensarioğlu, yıllarını siyasete vermiş bir isim. Vejdin Ensarioğlu ise İstanbul’dan aday olan babasının izinden gideceğini söylüyor.

Ensarioğlu babasının tavsiyelerini ise şöyle sıralıyor: “Babamın şöyle izindeyim; ‘evet veya hayır’ı vardır ‘bakarız’ı yoktur. Siyah ve beyazı vardır grisi yoktur. ‘Halka karşı mütevazı ol, asla ve asla yapamayacağın hiçbir şeye söz verme, arkasında duramayacağım hiçbir sözün sahibi olma, vatandaş nezdinde itibar kaybetme, vatandaşı aldatma, vatandaşı umutsuzlaştırma, onların umudu sen ol’ diye tavsiyeleri var.”

"Denenmişler ve denenmemişler arasında seçim olacak"

Ensarioğlu, Diyarbakır’da AK Parti adayı kuzeni Galip Ensarioğlu ile yarışacak. Ailenin oyları kime yönelirse, o avantajlı duruma geçecek.

Kuzeni ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinden fikir ayrılığına düştüklerini ifade eden Ensarioğlu, aile avantajının kendisinden yana olduğu görüşünde.

Seçimin "denenmişler ve denenmemişler arasında olacağını" savunan Ensarioğlu şunları söyledi:

“Bana avantaj olan kısmı denenmemişlik. Ben şöyle bir şey söylüyorum ‘denemişler ve denememişler’ arasında bir seçim olacak. 2017 itibariyle Cumhurbaşkanı hükümet sistemi devreye girdiği zaman biz, o zaman İYİ Parti olmamasına rağmen, parlamenter sistemden yana olmuştuk. Kendisiyle evet kan bağım vardır, amcamın oğlu ama kendisi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi savunuyor. Ben, ailem, çevrem ve dostlarım parlamenter sisteme geçiş olması gerektiğini inanıyoruz ve çoğulcu demokrasiye inanıyoruz. Millet ittifakıyla beraber Türkiye’de her şeyin normalleşmesi ve her şeyin düzelmesi açısından, güvenin tekrar iade edilmesi açısından kıymetlidir.”

"HDP ve AK Parti arasında üçüncü kapı olduk”

Ensarioğlu’nun tek rakibi kuzeni değil. Aynı zamanda Yeşil Sol Parti yani HDP adaylarıyla da yarışacak. Ensarioğlu,"HDP ve AK Parti arasında üçüncü yol olduğunu" dile getiriyor.

Seçmenlerden ödünç oy isteyen Ensarioğlu, nedenini su cümlelerle açıkladı:

"AK Parti ve HDP arasında sıkıştırılmış bir seçmen var, sanırım üçüncü bir kapı olduk. Onların her birinin, hangi siyasi partiye sahiplerse, hangi siyasi görüşe sahiplerse bu defalığına ödünç oy istiyorum. HDP’nin 89 milletvekili olduğu anda Allah için tenezzül edip Diyarbakır'a dahi gelmiyorlar. AK Parti'nin 3 tane milletvekili var. Onlar da kibirlerinden Diyarbakır geldiği zaman vatandaşla biraraya gelemiyorlar. Benim radikal kararlar almam için vatandaşın desteğine ihtiyacım var. Vatandaşın desteğiyle ve partimin duruşuyla seçildiğim zaman burada çok güzel şeyler olacak ve görecekler ki bir milletvekili dahi Diyarbakır’a yetiyormuş."

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.