Özgür Özel: "28 Şubat'ın bir mağdurlarına af getirilmelidir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Meclisteki CHP Grup Toplantısı’nda konuştu. Memleket Partisi’nden ayrılan üç isme CHP rozeti takan ve Memleket Partisi’ne oy ve gönül verenlerle herhangi bir sorunları olmadığını söyleyen Özel, parti içinde yaşanan süreçlerin ayrılıklara yol açmış olabileceğini ancak bu durumun CHP’nin kapılarını kapatmadığını vurguladı.

Özel'in geniş açıklamalarından satır başlıkları özetle şöyle;

TRT iktidarın yayın organı oldu

TRT’nin tarafsızlığını yitirdi ve iktidarın yayın organı haline geldi. TRT Anayasal bir kurumdur ve Anayasa’ya göre özerk ve tarafsız olması gerekmekteedir. TRT’nin CHP’ye yeterince yayın süresi ayırmamaktadır. TRT’yi cenazeme istemiyorum, dirimde olmayanın ölümde de gözü olmasın. 

Madencilerin fıtratında ölüm var demek

Herkes ‘Soma’yı unutursak yüreğimiz kurusun diyordu. Madenlerde bir arpa boyu yol alınmadı. ‘Madencinin fıtratında ölüm var’ demek insanımızı kandırmaktır.

31 Mart’tan sonra Türkiye’yi zor bir ekonomik sürecin beklemekte, kemer sıkma politikaları, zamlar ve tasarruf genelgelerinin ardı ardına gelecektir. 

Emeklilere destek verilmeli

Bizim daha önce önerdiğimiz 17 bin lira bayram ikramiyesi ücreti, gerçekleşmesi halinde emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde artıracaktır.

Emekliler için “emeklikart” adını verdiği bir destek kartı uygulamasına geçilmesi gerekmektedir. Bu kart faturalarda indirim sağlayarak emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak bir uygulama olacaktır. Bu konuda üzerimize düşen her türlü katkıyı vermeye hazırız.   

28 Şubat'taki post-modern Darbecilere af talebi  

28 Şubat Post Modern darbesine karşı demokrasiden yana zamanında tavır aldık, üzerinden yıllar geçti. O dönemde bilerek ya da emirle çeşitli kararları alan askerler, şu anda cezaevinde yatıyor. 80 yaşın üzerinde sürekli olarak sağlık sorunları çeken bu kişiler, yaşamlarının son günlerinde eziyet çekiyorlar.  Bazıları hayatlarını tek başına idame edemiyorlar.  Cumhurbaşkanı özel yetkisini kullanarak bunları affetmelidir.

O baskı döneminde olanlardan şikayet edenler devletin televizyonunu parti televizyonu, devletin tüm imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar. 28 Şubat'ta yaşananların bugün her gün yaşatıldığı bir sürece getirdiler. 28 Şubat'ın bir mağdurları daha var ki, onları anmazsak büyük bir haksızlığa neden olmuş oluruz. Emir-komuta zinciri içinde 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor. Çetin Doğan, Fevzi Türker, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak. O gün ne yaşandıysa yaşandı. Bir suçu bir günahı olmayan torununun yanında dizinin dibinde huzurlu nefese muhtaç o güzelim insanlar içeride..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.