Milli Savunma Bakanı Akar, "Etnik temizlik bu kadar kolay kullanılacak bir laf değil.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Akar NATO Zirvesi esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere bazı açıklamalarda bulundu.  

 "150 saat, 29 Ekim 18.00'de bitiyor. O zamana kadar olayları yakından takip ediyoruz" diyen Bakan devamla, "Etnik temizlik bu kadar kolay kullanılacak bir laf değil, ahlaki de değil" ifadesini kullanarak, Suriyede etnik temizlik yapıldığına ilişkin söylentilere yanıt verdi.

Bakan Akar, Soçi mutabakatı konusunda da, "Gayet normal, planlandığı gibi gidiyor. 150 saat, 29 Ekim 18.00'de bitiyor. O zamana kadar olayları yakından takip ediyoruz. Sonraki durumu tekrar değerlendirip gereğini yapacağız" dedi.

"Etnik temizlik bu kadar kolay kullanılacak bir laf değil. Gerçekle hiç alakası olmayan şekilde bunların konuşulması, yazılması ahlaki değil" şeklinde konuşan Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda herhangi bir şekilde insan hakları ihlali, kimyasal silah gibi insanlık dışı uygulamaların asla söz konusu olmadığını da belirtti. 

Kaynak: MSB

Anahtar Kelimeler:
AkarMSBEtnik Temizlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.