Kılıçdaroğlu Hatay'da depremzedelere söz verdi: "Herkesin evinin anahtarını teslim edeceğiz, beş kuruş almayacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu deprem bölgelerinden Hatay'da idi.

Çadırkentlerdeki vatandaşları da ziyeret eden Kılıçdaroğlu, "Millet Buluşması" programında yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde, "Depremzedelere sözüm sözdür: Herkesin evinin anahtarını teslim edeceğiz, beş kuruş almayacağız." diye söz veren Kılıçdaroğlu, iktidarın konut yapımında depremzedelerden ücret almasını eleştirdi ve yıkılan konutların devletin sorumluluğu olduğunu da vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından özetler şöyle;  

Belediye başkanlarımızla birlikte geldik. Belediye başkanlarımız, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte koordineli çalışıyorlar. Ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Ben bu vesileyle bütün belediye başkanı arkadaşlarıma onların çalışanlarına yürekten teşekkür ederim. Eczanelerini kurdular. Bir hastane yapacaklar. Kısa süre içinde sahra hastanesi faaliyete geçecek. Çocuklarla ilgili kadınlarla ilgili güzel çalışmalar var. Depremin etkilerini azaltmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Komşu illere veya Türkiye'de değişik illere giden bütün Hataylı kardeşlerim, burası sizin yuvanız. Buraya umarım kısa süre içerisinde dönersiniz.

Anayasa 125'inci madde diyor ki: 'İdare kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür.' Bu kadar açık, bu kadar net bir hüküm var. 

Eğer bir helalleşme olacaksa anahtarı teslim edip, ölen vatandaşlar için özür dileyecekseniz, ancak o zaman olur.

Eve ruhsat veriyorsun, mühendisi, mimarı her türlü imzalar atılıyor, her türlü denetimler yapılıyor; vatandaşın evi yıkılıyor, 'sana bir tane ev yapacağım bana parasını ver', bu olmaz.

Hem yaraları sarmamız hem geleceğe umutla bakan bir Türkiye inşa etmemiz gerekiyor. Ama gerçekten de belediye başkanlarımız canla başla olağanüstü çaba harcıyorlar. Bunu sadece CHP'li belediye başkanları için ifade etmiyorum. Bütün belediye başkanlarımız olağanüstü çaba harcıyorlar. O nedenle ben bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Hatay kadim bir kent. Önemli bir kent Hatay. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Hatay benim şahsi meselemdir' demiştir. Dolayısıyla Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak o görkemli kültürünü yeniden yaşatmak, tarihsel dokusunu yeniden ayağa kaldırmak hepimizin ortak görevidir. Biz elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. İnşallah çözülecek. Hataylı kardeşlerim, burası sizin yuvanız. Büyük acılar çekildi farkındayım. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara Allah şifalar versin diyorum. El birliğiyle bütün bu sorunları çözeceğiz. Hiç kimse bundan en ufak bir endişe duymasın.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Hatay benim şahsi meselemdir' demiştir. Dolayısıyla Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak, o görkemli kültürünü yeniden yaşatmak tarihsel dokusunu yeniden ayağa kaldırmak hepimizin ortak görevidir.

Vatandaşın devlete borcu yok, devletin vatandaşa borcu var. 418 milyar doları hortumlayalanlardan alacaksın vereceksin vatandaşa, bu kadar basit!..

bursaarena.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.