İzmir'deki dolandırıcılık vurgununda yeni gelişme

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak' suçlarına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan 32 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlarına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan 32 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Timetürk'te yer alan habere göre, zanlılardan 5'i, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol kararıyla salıverildi. Örgütün elebaşılığını yaptıkları iddia edilen holding sahibi S.O. ile eşi S.O'nun da aralarında bulunduğu 27 şüpheli ise tutuklandı.

İzmir'deki 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla birlikte "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlamasıyla Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edilmişti. S.O'nun, 2017'de FETÖ soruşturması kapsamında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiği belirtilmişti. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında emekli Tuğgeneral M.R.A'nın da bulunduğu tespit edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.