Isparta'daki kar esareti sosyal medyada ses getirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Isparta'da yoğun kar hayatı felç etti. Ağaçların, elektrik direklerinin devrildiği kentte 36 saati bulan elektrik kesintileri yaşanıyor, vatandaşlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

 Isparta'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kenti tam anlamıyla felç etti. Yolların kapandığı, ağaçlar ve elektrik direklerinin devrildiği Isparta'da bir çok ilçeye uzun saatler elektrik verilemedi. 

Dondurucu soğukta elektriksiz kalan vatandaşlar, tepkilerini sosyal medyadan yayınladıkları videolarla dile getirdi.

Bir vatandaşın sosyal medyadan yayınladığı ve "27 saattir elektriğimiz, doğal gazımız yok. Bu evde 3 çocuk 2 de yaşlı insan var. Ambulans lazım olsa yollar kapalı. İlla dikkatinizi çekmesi için birilerinin ölmesi mi lazım?" ifadelerini kullandığı video binlerce kez paylaşıldı.  

 CHP Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı da paylaşımında "Isparta'da ‘gaz lambası ve mum' eşliğinde insanlar hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Elektrik kesintileri yetmezmiş gibi şimdi de su kesintileri başladı. AKP'lilerden hala ses yok. Yönetemediniz, vatandaşı perişan ettiniz” ifadelerini kullandı.

Ispartalılar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. 

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK GÜZEL BEREKET GELDİ, BİRAZ SABIR

Sözcü'nün haberine göre, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, açıklamasında şunları söyledi: “20 yıl öncesine kadar böyle bir kar yağmadı. Şu anda merkezde 50 cm, yukarılarda 1 metre üzerinde kar var. Müthiş bir kar yağışımız oldu. Çok güzel bir bereket geldi. Bazı zorluklarını hep beraber yaşayacağız. 2 gün çok fazla zorluk yaşarız. Ondan sonra bütün yıl boyu herhangi bir kuraklık korkusu olmadan hayatımızı normal idame ederiz. Bin personelimiz şu anda arazide. Tuzlama araçlarımız çalışıyor. Hiçbir problemimiz yok. Ara sokaklarda var mı var. Giremediğimiz yerler var mı var. Ama ne olur vatandaşlarımız biraz sabır. Oralara da ulaşacağız.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.