FETÖ’nün sözde gazetecileri yazıyor, Yunan basını iktibas ediyor: Hedef Hakan Fidan

Yunan gazetesi İn.gr, firari FETÖ'cülerin İsveç'te kurduğu Nordic Monitor adlı örgüt yayın organını kaynak göstererek, Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) ve Hakan Fidan'ı hedef aldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketlerinden sonra Türkiye ve Yunanistan arasında bir "deprem diplomasisi" yaşandı. Yunan ekipleri yardıma geldi, buzlar eridi.

Ancak firari FETÖ'cüler ve Yunan basını, durumu fırsata çevirerek Türkiye'yi itham eden yazılar kaleme aldı.

İSVEÇ MERKEZLİ ÖRGÜT YAYIN ORGANI KAYNAK GÖSTERİLDİ

Firari FETÖ'cüler tarafından İsveç'te kurulan örgüt yayın organı Nordic Monitor, Türkiye karşıtı yazıları ile tanınıyor.

Oda tv'nin aktardığı haber ve bilgilere göre, Yunan gazetesi İn.gr, FETÖ yayın organı Nordic Monitor'u kaynak göstererek, MİT'i ve Hakan Fidan'I hedef alan bir yazı yayınladı.

"Deprem Diplomasisine Rağmen Yunanistan'da Türk Casusları Tıkır Tıkır Çalışıyor" başlıklı yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"Nordic Monitor'un yayınladığı belgelere göre MİT, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Türkiye ziyaretinden 2 hafta sonra bir rapor sundu. Raporun yayınlanması, diplomatik jestlerin, MİT'i durdurmak anlamına gelmediği şeklinde yorumlandı.

Türkler deprem diplomasisinden anlamıyor.

MİT, casusluk faaliyetlerini tam tersine yoğunlaştırdı. MİT, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sırdaşı, Batı karşıtı bir İslamcı olan Hakan Fidan tarafından yönetiliyor.

MİT, yüzlerce Yunan vatandaşını gözetliyor. Hedefleri ise Trakya ve Edirne. Yunan askeri ve stratejik varlıklarını hedef alıyor, askeri üsleri inceliyorlar. ABD dahil müttefiklerimizin Yunanistan'a yaptığı yardımları tek tek haritalandırıyorlar."

FETÖCÜLER İÇİN "ZULÜM GÖREN" DEDİLER

Yunan gazetesi İn.gr, Türkiye'de darbe girişimi ile yüzlerce vatandaşı şehit eden ve darbe başarısız olunca yurtdışına kaçan firari FETÖ'cüler için "zulüm gören gazeteciler" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.