Erdoğan: "Erdoğan: Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip ekonomi için çalışıyor"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında, daha önce görüştüğü ancak kabine teklifini kabul etmediği ileri sürülen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekibiyle hazırlık yapıldığını belirterek, "Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 TV, 360 ve tv4 ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada yaptığı konuşmada 'Seccadeye ayakkabıyla basma' tartışmasına değinen Erdoğan "Manevi değerlere hassasiyeti olmayanın seccadede gözü olmaz. Bizim medeniyetimizde seccade bir değerdir. Sen kalkıp başörtüsüne bir bez parçası diye yaklaşırsan bizim değerler silsilesi içerisinde başörtüsü bir kutsalımızdır. Mahremiyetin ifadesidir. Sen kalkıp da bez parçası diye kullanamazsın. Bunu şekilde diyen Kuran-ı Kerim için de kağıt parçası der" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bu ülkenin yargısı böyle bir cezayı verdi"

"Bay bay Kemal'in HDP'den alacağı destek karşılığında yapacağı iş, ülkeyi, terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının ajandasının rotasına sokmaktır.  Selo'nun Diyarbakır'da attığı adımla, 51 vatandaşımızın ölümüne neden olması Kürt vatandaşlarımın gözünden kaçıyor. 5 yıla mahkum oldu. Ne kadar cesurane 'Bunları çıkartacağız' diyor. Bu ülkenin yargısı böyle bir cezayı verdi. Apo'yla ilgili kararı yargı verdi. Kılıçdaroğlu hangi cesaretle bunu konuşabiliyor. Bunlar ortadayken bizim bu tartışmaları yapmamıza gerek var mıydı? Yargıyı hiçe sayıp cezalarla ilgili bunları konuşuyor.

"Bunların rahat konuşmasının sebebi buradan kaynaklanıyor"

Demirtaş aslında hüküm giymesi gerekenden hükmü almadı. Hüküm giydiğinde bunu konuşamayacaklar. Yasin'imizle alakalı hükmü giydiğinde bunlar rahat hareket edemeyecekler. Bunların rahat konuşmasının sebebi buradan kaynaklanıyor. Dağdakiler bu açıklamaları hangi rehavetle yapabiliyor. Bunlar dağdaki teröristler, beyanlar toplum yanlış istikamette yönlendiriliyor.

"Diğerleri gibi Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerimi ayrı görüyorum"

Bu işin politik izahı söz konusu değil. 7'li masayı tarif etmekte zorlanıyoruz. Sonunda masanın altında bunu buldular, parlamentonun içinde. Muhafazakarım diyenler sapkın akımlarla anılıyor sesi çıkmıyor. Geçmişte bir arada bulunduğumuz kişileri bu tabloda görmek bizi rahatsız ediyor. Diğerleri gibi Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerimi ayrı görüyorum.

"Kutsalımız aile yapımız bunlara müsaade etmez"

Bizim önceliğimiz aile kurumunu, çocuklarımızın geleceğini korumaktır. Sapkın akımlar, LGBT filan Oğuzhan Bey'in gözünü yumması mümkün değildir. Ne CHP'nin, ne HDP'nin, ne İP'in, ne Gelecek ve ne DEVA'nın rahatsızlığı var. Bizim milli yerli dini değerlerimiz, kutsalımız aile yapımız bunlara müsaade etmez. CHP'nin herhangi bir açıklamasını duydunuz mu? Yok Çünkü bu konuda dertleri yok. Biz Anayasa düzenlemesi içinde aileyi ön plana çıkardık. Seçimlerden sonra ön plana çıkaracağımız en önemli maddelerden biri aile olacaktır. Biz aile yapımızı tehdit altında bırakamayız.

"Saadet Partisi içinde ciddi sıkıntılar var"

Benim milletim gerçekleri bilsin. Temel Bey'in nerede durduğunu herkes bilmeyebilir. Saadet Partisi içinde ciddi sıkıntılar var. Temel Bey'in geçmişine yönelik olarak Saadet Partisi içinde görev almadan önce geçmişte gençlik kollarından partinin kurullarına varıncaya kadar görev almış birisiyim. Daha o zaman Temel Bey bu işin içinde yoktu bile.

"Seçim mitinglerine başlayacağız"

7'li masa adaylarını bile ortak kararla çıkaramadı. 2-3 gün kaldı daha yaşanacak. Masanın aldığı tek ortak karar, parlamenter sistem yani geçmişe dönmek. 7'li masanın her şeyi yalan dolan. Hanımefendi başbakan olacağım diye gezindi. Şimdi niye vazgeçti. Başbakan olamıyor, yardımcısı olmaya aday oldu. Bayram sonrasında seçim mitinglerine başlayacağız ancak ramazan boyunca temel atma, açılış ve iftar programlarıyla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.

"Anketlere göre hem başkanlık hem meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz"

Siyasi hayatımda öğrendiğim bir şey varsa o da meydanların dili doğru söyler. 14 Mayıs Cumhur İttifakı ve bizim zaferimizle sonuçlanacaktır. Birileri sosyal medyada oluşturulan havaya bakarak hayaller kuruyor olabilir. Anketler de algı operasyonlarının parçası olarak kullanılabiliyor. Daha çok çalışacağız. Ben milletime güveniyorum, inanıyorum. Anketlere göre hem başkanlık hem meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz.

"Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor"

Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor."

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.