Deprem fırtınası: Ölü sayısı 6'ya çıktı

AFAD'ın aktardığına göre Hatay'da 6.4 ve 5.8 olmak üzere 2 deprem meydana geldi. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremlerde, 294 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Koca, 18 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da dün akşam saatlerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğüyle sallandı. Depremler çevre illerin yanı sıra Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi. AFAD tarafından saat 09.30 itibarıyla yapılan açıklamaya göre bölgede en büyüğü 5.8 olan 90 artçı meydana geldi. AFAD, "Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" açıklaması yapıldı.

Tsunami uyarısı geri çekildi

Hatay’da, Mersin’de ve Antalya’da deniz seviyesinin yükselme riskine karşı kıyı şeridinden uzak durulması gerektiğine dair uyarılar yapıldıktan sonra uyarı geri çekildi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Defne ilçesindeki deprem zeminden 16.74 kilometre Samandağ merkezli deprem ise 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Haik tv'nin haberine göre Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Hatay'da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.