Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Riyad Zirvesi'nden rahatsız olmuş. Şu an senin iyi günlerin. Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’ne katıldı.

İsrail'in Gazze saldırılarının 7 Ekim'den bu yana devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netenyahu kalkmış iki bakan alıp basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Riyad Zirvesi ve Macron'un açıklamaları onu rahatsız etmiş. Geçen gün ben ne dedim; "Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin". Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşında kefene sarılmış... Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin gidici, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Darülaceze sembol bir kurumdur. Bu zamana kadar 100 binden fazla insanımıza şefkat yuvası oldu. Tüm düşkünlere kucak açan, sahip çıkan Darülaceze bizim için hem gurur vesilesi, hem de ilham kaynağıdır. Burada yaşam sürdürecekler herhalde kendilerine hizmet edenlere çok dua edecekler.

Hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet götürdük. 81 ilimize eser bıraktık. Toplumun en dezavantajlı kesimlerinden başlayarak herkesin refahını artırmaya çalıştık. Bakıma muhtaç, engelli kardeşlerimize sahip çıktık, burada da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Yaptığımız hiçbir işe lütuf olarak bakmadık tam tersine hak teslimi olarak yaklaştık.

Milletimizin takdiriylr 2022'de kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısı 21'di bugün 107. Kamu özel toplam 36 bin kardeşimize şimdi yatılı bakım hizmeti veriliyor.

Her ne kadar elitler ve fil dişi kulede yaşayanlar bilmese de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz bu hizmetleri çok iyi biliyorlar. Biz siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan hiçbir zaman olmadık. Devlet geleneğimizi sosyal devlet anlayışıyla birleştirerek hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın en ileri ülkelerinden birisidir. Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.

Deprem felaketine rağmen projemizin inşa sürecini yakından takip ettik. Hamdolsun bugün açılışın yapmanın gururunu yaşıyoruz. 145 bin 727 bin metrekareyi bulan merkezimiz, birçok birimi barındıran 928 yatak kapasitesine sahip 23 bloktan oluşuyor. En fazla 4 kişilik odalardan oluşuyor. Tüm sosyal donatılarıyla örnek bir eseri İstanbul'a ve ülkemize kazandırdık. İyilik müzayedesi ile projeye katkı sunan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim.

"Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin"

Netenyahu kalkmış iki bakan alıp basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Riyad Zirvesi ve Macron'un açıklamaları onu rahatsız etmiş. Geçen gün ben ne dedim; "Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin". Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşında kefene sarılmış... Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin gidici, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bütün mesele İslam dünyasının birliğidir, beraberliğidir, dayanışmasıdır ama hepsinden öte bir şey daha söylüyorum. Türkiye'nin birliği, beraberliği dayanışması hepsinden ötedir.

"Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde en önemli maddeydi"

7 Ekim'den beri tüm çabamız ateşkesin sağlanması ve bölge barışının hakim kılınmasıdır. Dün Filistin halkıyla dayanışmamızı Riyad Zirvesi'nde ortaya koyduk. Birçok konuda önemli kararlar aldık. Yerleşimcilerin terörist ilan edilmesi bu sonuç bildirgesinde en önemli maddeydi. Alınan kararların takipçisi olacağız. Gazze'de katliamın son bulması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Çarşamba günü eşimin himayesinde İstanbul'da gerçekleştirilecek uluslararası toplantıyla duruşumuzu daha ileriye taşıyacağız. Vicdan sahibi tüm ülkeleri harekete geçirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Soğukkanlı adımlarla bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra mazlumları hayal kırıklığına uğratmayacağız. (TRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.