Bingöl'deki patlamada 2 Polis Şehit oldu

BURSA ARENA/ Haber Merkezi

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde eğitim sırasında meydana gelen patlamada 2 polis memuru kaldırıldıkları hastanede şehit oldu

Şube müdürlüğünde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada 2 polis memuru ağır yaralandı. Yaralı polisler, 112 Acil Servis ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

MÜHİMMAT SEVKİ SIRASINDA PATLAMA

Valilikten yapılan açıklamaya göre, saat 13.30 sıralarında Kaleönü Mahallesi'nde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde eğitim bürosundan eğitim alanına mühimmat (anti tank) sevki esnasında patlama oldu.

Patlamada ağır yaralanan iki özel harekat personeli Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bingöl Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Özel Harekat Şube Müdürlüğünde mühimmat sevki sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan özel harekat personelinden Aydın'ın Çine nüfusuna kayıtlı Necati Aygün ve Erzurum'un Aziziye ilçesi nüfusuna kayıtlı Birol İli'nin şehit olduğu bildirildi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, emniyet camiasına, şehitlerin aileleri ile tüm sevenlerine sabır dilendi.

ACI HABER AİLELERE ULAŞTI

Şehit olan polis memuru Necati Aygün'ün (32), Aydın'ın Çine ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Aygün'ün, polis olan amcası Mestan Aygün'ün de 16 yıl önce görev yaptığı Uşak'ta, ekip otosu kazasında şehit olduğu öğrenildi.

Malatya ardından da Bingöl'de görev yaptığı öğrenilen 6 yıllık polis memuru Aygün'ün şehit olduğu haberi, Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve beraberindeki heyet, şehadet haberini baba Mehmet Aygün'e (62) verdi. Şehit Aygün'ün, 5 yıldır Gülçimen Aygün ile evli olduğu, Ayselnaz (3) isminde kız çocuklarının bulunduğu öğrenildi.

POLİS AMCASI DA 16 YIL ÖNCE ŞEHİT OLMUŞ

Ailesinin 2 çocuğundan 1'i olan ve annesi Aysel Aygün'ün 12 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenilen Necati Aygün'ün babaevine, Türk bayrakları asıldı. Taziyeleri kabul eden baba Aygün, "Oğlum Necati, Bingöl'de bu yıl 4'üncü görev yılını tamamlayacaktı. Üniversiteyi dışarıdan okuyup, işletme bölümünü bitirdi sonrasında polis oldu. Amcası Mestan Aygün de kendisi gibi polisti. O da 16 yıl önce Uşak'ta göreve giderken ekip otosunun kaza yapması sonucu şehit oldu" dedi.

Öte yandan şehit polis Aygün'ün cenazesinin, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'a getirileceği belirtildi. Şehidin eşi Gülçimen Aygün ve kızı Ayselnaz Aygün'ün de cenazeyle birlikte Aydın'a gelecekleri öğrenildi.

ERZURUM'DA DA AYNI ACI

Şehit düşen polis memuru Birol İli'nin (32) Erzurum'daki ailesine acı haber ulaştı. Şehit İli'nin Aziziye ilçesinde yaşayan yakınlarına acı haber yetkililerce verildi. Baba Erol ve anne Serap İli'nin, çocuklarının şehadet haberini almasının ardından Bingöl'e gittiği öğrenildi.

Babaevine gelen ekipler, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit polis memuru İli'nin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kardeşi de polis olan şehidin naaşının, yarın memleketi Erzurum'da toprağa verileceği öğrenildi.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.