Bakanlıklarda devir teslim törenleri sürüyor

Bakanlıklarda devir teslim sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da görevi törenle Fuat Oktay'dan devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılıyor. Dün birçok bakanlıkta devir teslimler gerçekleşti. Törenler bugün de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevi törenle Fuat Oktay'dan devraldı.

Yılmaz, törendeki konuşmasında "Dünya zor bir dönemde geçiyor ama bu dönemde fırsatlar da var. 21. yüzyılın yükselen ülkeleri arasında olacağız. Şahlanma dönemi haline getireceğiz bu dönemi. Tarihi döneme bismillah derken çalışma arkadaşlarımıza güvenimiz tam. Bize bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim

Dışişleri Bakanlığı görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devralan Hakan Fidan, devletin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğini söyledi.

Fidan, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu görevi devralmanın kendisi için bugünü ayrıca önemli kıldığını belirterek, Çavuşoğlu ile arkadaşlığının Bilkent Üniversitesindeki yüksek lisans yıllarına dayandığını söyledi.

'Milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim'

Kendisinin MİT Başkanlığı, Çavuşoğlu'nun ise bakanlığı döneminde çok büyük ve zorlu görevleri birlikte üstlendiklerine işaret eden Fidan, "Kendisi devlet adamı, siyasetçi ve en önemlisi insan ve dost olarak, her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Fidan, "Yine benim için bugün önemli bir husus, 2003 yılında TİKA başkanlığına atanmamla başlayan, son 20 yıllık süreçte çok yakın çalıştığım ve bütün mensuplarının dünyanın her tarafında fedakarlıklarına bizzat şahit olduğum, pek çok mensubunu ismen tanıdığım Hariciyemizin sorumluluğunu almaktır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü Hariciye Teşkilatının temellerinin atılmasının 500'üncü yıl dönümünde Dışişleri Bakanlığına katılmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görevim esnasında milletimizin büyük bir takdirini kazanarak yeniden seçilen sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve temsil ettiği değerlere uygun şekilde, devletimizin ve milletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan, milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim. Milletimize, devletimize, vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin."

Aile Bakanlığı'nda devir teslim töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, görevi törenle Derya Yanık'tan devraldı.

Bakan Özdemir Göktaş, "Çocuklarımı da anmak isterim. Onların artık binlerce kardeşi var, hepinizi saygı ile selamlıyorum" dedi.

Enerji Bakanlığı'nda devir teslim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, görevi törenle Fatih Dönmez'den devraldı.

Bayraktar'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar alanında daha büyük dönüşüm için daha büyük bir dönüşüm için yeni bir yatırım ve reform hamlesiyle ülkemizin refahına en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle sizlerle beraber çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu önemli görevi bizlere layık gördüğü için şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

SPUTNİK Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.