Bakan Çavuşoğlu'ndan Beşar Esad'a net olumlu yaklaşım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki Bütçe Görüşmelerinde açıklamalarda bulundu...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de Rejim gerçekçi davranırsa, terörle mücadele; siyasi süreç ve Suriyelilerin dönüşü konularında birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki Bütçe Görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. 

Odatv meclis muhabirinin haberine göre Çavuşoğlu, "Suriye'de Rejim gerçekçi davranırsa, terörle mücadele; siyasi süreç ve Suriyelilerin dönüşü konularında birlikte çalışmaya hazırız. PKK/PYD/YPG'nin Suriye ve Irak'ta barınmasına izin vermeyiz, kim ne derse desin gereğini yaparız, muhataplarımız sessiz kalırsa kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Türkiye'nin haklı davasında birlikte hareket edelim. AİHM verdiği kararlar siyasidir. Türkiye'ye gelince baskı yapılıyor. Biz bu çifte standarttan bahsediyoruz, aynısı neden Yunanistan'a da yapılmıyor. AİHM'i biz ikiyüzlü ve kararlarının siyasi olduğunu kapalı toplantılarda da söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ’YE ESPRİLİ GÖNDERME

Öte yandan Genel Kurul’da konuşmasının sonunda hükümet sıralarında oturan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de esprili bir şekilde takılan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Bütçemiz bittiğinde sayın maliye bakanımıza gidiyoruz. Gözlerine bakıyoruz. Gözlerinde ışıltı varsa talebimizi iletiyoruz. Gözlerinde ışıltı yoksa sayın bakanımız bugün gidelim yarın gelelim diyoruz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.