Av. Celal Ülgen: "Fetöcü savcıların iddianamesine dayanarak Murat Ağıreli suçluyorsunuz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Libya’da şehit edilen bir MİT personelinin adının ifşa edilmesi gerekçesiyle Barış TerkoğluHülya KılınçBarış Pehlivan, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Murat Ağırel, 'firari' olan Erk Acarer ile CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E  aleyhinde  "MİT Kanunu'na muhalefet" ve "Gizli bilgi ve belgeleri açıklama" iddia ve konularıyla düzenlenen iddianame yargılamanın görüleceği İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nce kabul edildi.

Olayın yargılama ve iddianame noktasına gelmeden önceki gelişim sürecine bakılırsa;

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'da "birkaç tane asker"in şehit düştüğü açıklamasından sonra, bölgede hayatını kaybeden devlet görevlilerine ilişkin haber ve iddialar kamuoyuna yansımıştı.  

Haberin yer aldığı gazetelerden, Yeniçağ Gazetesi daha sonra bu haberi yayından kaldırmış, Odatv ise 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıkla yayınladığı haberi nedeniyle 'MİT mensubu ve ailesinin bilgilerini ifşa etmek, aile üyelerinin güvenliğini riske atmak' iddiasıyla suçlandı. 

Haber sonrası Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlamasıyla, Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklandılar. Bundan sonra Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivanda soruşturmaya dahil edilerek O da tutuklandı.

Soruşturmaya dahil edilen Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdür Aydın Keser ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler ve devam eden süreçte MİT Kanunu'na muhalefet gerekçesiyle tutuklandılar.

Konuya duyarlılık gösteren İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, "Libya'da limanda bombalanmaya çalışılan bir geminin yanındaki deponun vurularak patlaması sırasında 2 şehit verdik. Saray rejiminin izlediği hatalı politikaların bedelini sahada çarpışanlarımız ödemeye devam etmektedir. Libya'daki iç savaşa katılmanızın Türk halkı tarafından kabul edilmediğini görerek, şehit haberlerinin gelmesine halkın tepki vereceğini düşünerek mi bazı haberleri gizliyorsunuz? Yaptığınız hiçbir şeyin makul bir izahı yok" diye konuşmuştu.

Bunun üzerine 16 Nisan'da Ümit Özdağ hakkında da 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu' çerçevesinde dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi.

Bugün itibariyle İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde başlatılan yargılamada Savcının iddianamesi kabul edildi.

Murat Ağırel'in vekili olan Av Celal Ülgen, olayın iddianamedeki çerçevenin ötesinde olduğuna ilişkin farklı ve çarpıcı bilgiler içeren bir açıklama yaptı. Av Ülgen bu açıklamasında, "Fetöcü olmakla suçladığınız ve gazetelerinize haber sitelerinize taşıdığınız Murat Ağırel, hayatının onur sayfasına koyacak bir soruşturma sonucu Ergenekon terör örgütü üyesi olarak Fetö’cüler tarafından suçlanmıştır ve Şimdi Siz O Fetöcü savcıların iddianamesine, Fetöcü polislerin yaptığı dinlemelere dayanarak Murat Ağıreli suçluyorsunuz. Yazıklar olsun"  dedi.

(kapak foto:T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.