AKP’li Belediye Başkanı Tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ökkeş Kavak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Nurdağı ilçesinde yaptığı bütün binalar yıkılan CCK inşaat firmasının sahibi AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya da daha önce soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre, Polislerce gözaltına alınan Kavak'ın adliyedeki işlemleri sürüyor. Daha önce kendisi de müteahhitlik yapan Kavak’ın, ifadesinde belediye başkanı seçildiktan sonra şirketi kardeşine devrettiğini söylediği belirtiliyor. Belediye Başkanı Kavak’ın da depremde yakınlarını kaybettiği biliniyor.

Gaziantep’te çöken binalara ilişkin olarak şu ana kadar 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken toplam gözaltına alınan kişi sayısı 22’ye ulaştı.
AFAD tarafından son açıklanan verilere göre aralarında Gaziantep’in de bulunduğu depremden etkilenen şehirlerde toplam can kaybı sayısı 44 bin 218 kişiye ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.