Türk yapımı "Ukrayna Savaş Günlükleri" belgeseli, Emmy Ödülü kazandı

Türk yapımı "Ukrayna Savaş Günlükleri" belgeseli, 44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde başarıya imza attı.

TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna'da çekilen "Ukraine Wartime Diaries" (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, 44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde başarıya imza attı. TRT World’ün "Ukrayna Savaş Günlükleri" belgeseli, dünyanın en prestijli televizyonculuk ödülü sayılan Uluslararası Emmy Ödüllerinde "Haber ve Güncel Olaylar" kategorisinde ödüle layık görüldü. ABD'nin New York kentinde düzenlenen gecede, tüm dünyadan binlerce eser yarıştı.

UKRAYNA'DAKİ SAVAŞI ANLATAN BELGESEL ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Savaşın yıkıcı yüzü, en çarpıcı şekilde gözler önüne serildi, çatışmaların sivillerin hayatında yarattığı tahribat tüm dünyaya anlatıldı. TRT World'ün belgeseli, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Uluslararası Emmy Ödülleri’nin “Haber ve Güncel Olaylar” kategorisinde binlerce eser arasından ödüle layık görüldü. ABD'nin New York kentinde düzenlenen törende ödülü, belgeselin yapımcıları Mouhssine Ennaimi ve Alexandre Pauliat aldı. 

Belgeseli hazırlayan Mouhssine Ennaimi, duygularını TRT Haber'e şöyle aktardı:

"Nasıl bir fark yaratacağımızı, henüz söylenmemiş neyi söyleyeceğimizi de bilmiyorduk. Adanmışlık, tutku, sahada azimli çalışmanın karşılığını bugün bu ödülle aldık."

Film için tüm ekip büyük bir sabır ve özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Yapımcılardan Alexandre Pauilat, "En güzel sözleri yansıtmak, en iyi görüntüleri kurgulamak için uğraştık. Ve sanırım bu jüriye ve halka ulaştı." dedi.

SAVAŞTAN SONRA UKRAYNA'DAKİ SİVİLLERİN HAYATINI ELE ALAN ÖDÜLLÜ BELGESEL 

Mouhssine Ennaimi ve Alexandre Pauliat'ın hazırladığı ve Hakan Hocaoğlu'nun görüntülediği, Ukrayna'da çekilen belgesel, savaşın yıkıcı yüzünü çarpıcı şekilde izleyici ile buluşturuyor. Fatih Kibar'ın kurguladığı, Mahmut Sami Çavuş'un tasarımlarını yaptığı haber-belgesel, Rusya ordusunun çekilmesiyle Ukrayna'daki sivillerin hayatlarındaki değişimi ele alıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.