Sinemaseverler tüm zamanların en iyi aksiyon filmini seçti

Bruce Willis'in dedektif John McClane'i canlandırdığı film, Harrison Ford'un efsane serisini geride bırakmayı başardı.

Söz konusu aksiyon kahramanları olduğunda, Bruce Willis hâlâ zirvede yer alıyor.

Willis'in, dedektif John McClane'i canlandırdığı John McTiernan klasiği Zor Ölüm (Die Hard), tüm zamanların en iyi aksiyon filmi seçildi.

1988 yapımı film, 2 bin kişinin katıldığı ankette yüzde 18 oyla birinci olurken, Steven Spielberg'ün Indiana Jones serisinin ilk filmi Kutsal Hazine Avcıları (Raiders Of The Lost Ark) yüzde 15 oyla ikinci sıraya yerleşti.

Top Gun, yüzde 13'le üçüncü sırada yer alırken, Terminatör 2: Mahşer Günü (Terminator 2: Judgement Day) ve Gladyatör (Gladiator) sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 11 oy alarak ilk 5'i oluşturdu.

Anketi gerçekleştiren Showcase Cinemas'tan Jon Dixon şunları söyledi: 

Aksiyon filmleri beyazperdenin vazgeçilmezi ve anketimize katılanların yüzde 62'si bu türün sinemada izlenebilecek en heyecan verici tür olduğunu belirtiyor.

68 yaşındaki Willis, geçen yıl sağlık sorunları nedeniyle zorunlu emeklilik kararı almıştı. Emmy ve Altın Küre ödüllü Willis, kendisine frontotemporal demans teşhisi konduğunu açıklamıştı.

Britanya'nın Sunderland kentinde yaşayan ve Zor Ölüm'ün en büyük hayranı olduğunu söyleyen Terry Black adlı adam, Willis'in hâlâ kahramanı olduğunu ve filmi yaklaşık 150 kez izlediğini söylemişti:

Zor Ölüm'ü ilk çıktığında izlemiştim ve sanırım o zamandan beri yılda 4 ya da 5 kez izliyorum. Filmde ezbere bilmediğim tek bir kelime yok ve benim için daha iyi bir aksiyon filmi de yok.

Independent Türkçe, Daily Mail

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.