Japon milyarder, Basquiat tablosunu 85 milyon dolara sattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Japon milyarder Yusaku Maezawa, ABD’li Ressam Jean- Michel Basquiat’ın devasa boyuttaki tablosunu 85 milyar dolara New York’taki bir müzayedeye sattı.

Manhattan’daki Phillips müzayede evi, 27 yaşında hayatını kaybeden Basquiat’ın 1982 yılında yaptığı 16 metrelik ‘İsimsiz’ isimli tablosunu Maezawa’ya 57,3 milyara satmıştı.

Maezawa, Mart ayı başlarında aldığı tabloyu açık arttırmada satarak 27,7 milyon dolar kar elde etti.

Japon milyarder, Mayıs 2017’de başka bir Basquiat eserini 110,5 milyon dolara satın alarak bir rekor kırmıştı. Söz konusu eser, müzayedelerde 100 milyon dolardan daha fazla bir meblağa satılan 10 eserden biri oldu.

46 yaşındaki Maezaewa, Japonya’nın en büyük online giyim ve aksesuar sitesi Zozotown kurucusu.

Maezawa, tabloya sahip olmasının ‘hayatının son 6 yılı için büyük bir onur olduğunu’ ve ‘sanat eserinin herkesin hayatına dahil olması için paylaşılması gerektiğini’ belirtti.

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos’un Uluslararası Uzay İstasyonu’nda düzenlediği uzay gezisine katılan Maezawa, ilk Japon uzay turisti olmuştu.

Pablo Picasso, Roy Lichtenstein, Andy Warhol ve Jeff Koons’un eserlerine satın alan Maezawa, 2017 yılında AFP’ye yaptığı açıklamada eserleri içgüdülerine göre satın alan sıradan bir sanat koleksiyoncusu olduğunu belirtti. Maezawa, “Güzel bulduğum şeyleri satın alıyorum, hepsi bu kadar” dedi.

New York/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.