Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Görevden Alındı

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına ilişkin görülen davanın karar duruşmasında hakim, MK üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebiyle açılan davanın karar duruşması Ankara Dışkapı Adliyesi'nde görüldü.

Duruşmaya, görevden alınmaları istenen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ve avukatlarının yanı sıra milletvekilleri, sendika temsilcileri, meslek örgütü yöneticileri ile CHP, HEDEP, EMEP'ten milletvekilleri katıldı.

Hakim, duruşmayı ertelemek isterken, avukatlar ve görevden alınmaları talep edilen TTB Merkez Konsey üyeleri savunma yapmak istedi.

Savunmaların ardından hakim karar için ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan hakim, Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

‘KARAR KESİNLEŞENE KADAR KONSEY GÖREVLİ’
Konu ile ilgili TTB adına yapılan açıklamada ise “Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır” denildi.

Birliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi : “Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.