Yaz geldi, yaz meyvelerinin fiyatı hala düşmedi

Yaz mevsimine giriş yaparken pazar esnafı, yaz meyvelerinin fiyatlarının ilerleyen günlerde düşeceğini söylemişti. Fakat pazarda yaz meyvelerinin fiyatlarının hala yüksek olduğu görülüyor. Eriğin kilosu 60 lirayken, kayısının kilosu 50 liradan, çileğin kilosu da 40 liradan satışa sunuluyor. Yaz mevsiminde çeşit çeşit meyveler pazar tezgahlarını renklendirmeye devam ediyor. Bursa Tuz Pazarı’nda meyve fiyatları ise dikkat çekiyor. Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden eriğin kilosu 60 liradan, Uludağ’ın kirazı 60 lira, Aydın’ın meşhur meyvesi incir de 60 liradan satılıyor.

ENFLASYON VE DÖVİZ PAZAR TEZGAHLARINI DA VURDU

Yaz mevsiminin başından beri birçok yaz meyvesi pazar tezgahlarında yerini almaya devam ediyor. Yaza girişte pazar esnafı meyve fiyatlarının yüksekliğini, mevsim geçişinden kaynaklandığını ifade ederken Temmuz ayında hala meyve fiyatlarının yüksek fiyatlı olmasıysa dikkat çekiyor.

BURSA’NIN ÇİLEĞİ 40 LİRA, AYDIN İNCİRİ 60 LİRA

Yükselen enflasyon ve dolar kurunun artışıyla her ürün zamlanırken meyve fiyatları da bir türlü düşmüyor.Kayısının kilosu 50 lira, Bursa İnegöl’de yetişen çileğin kilosu 40 lira, Uludağ’ın kirazı 60 lira, armut 50 lira, Aydın’ın meşhur meyvesi yaz mevsiminin sevilen meyvesi incir ise 60 liradan satılıyor. Yaz mevsiminin serinletici meyvesi karpuzun kilosu da 10 lira. Yaz mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kabağın kilosu ise 15 lira, yağ biberinin kilosu 25 lira, sivri biberin kilosu 30 lira, fasulye 25 lira, domatesin ise 25 liradan satışa sunulduğu görülüyor.

“MAAŞ GÜNÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, “Pazara gelip birkaç meyveden birer kilo alıp, birkaç da yemeklik alışveriş yaptığımda elimdeki paranın bir anda bitişine şaşırıyorum. Hangi pazara gidersek gidelim yüksek fiyatlarla karşılaşıyoruz. Nasıl geçineceğimizi şaşırırken maaş gününü dört gözle bekliyoruz” dedi.

ERAJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.