Türk Hava Yolları'na 17 bin TL maaşla çalışacak 2.200 personel alınacak

Önümüzdeki aylarda 14 yeni rota açmak için çalışmalara başlayan Türk Hava Yolları (THY) personel alımına devam ediyor. Kurum tarafından yayınlanan personel alım ilanın ardından binlerce kişi 'THY iş başvurusu', 'THY personel alım şartları', 'THY personel başvuru' şeklinde aramalar yapmaya başladı. İşte THY personel alım şartları ve detayları...

Geçtiğimiz haftalarda birçok personel alım ilanını yayımlayan THY, bir yeni personel alım ilanını daha yayımladı. Buna göre THY, 17 bin TL maaş ile 2.200 memuru bünyesine dahil edecek. THY bünyesinde istihdam edilmek üzere 700 pilot, 1.000 kabin memuru ve 500 uçak bakım personeli alımı ile toplamda 2.200 personel alımı gerçekleştirecek.

17 bin TL maaş
Konuya ilişkin olarak THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı’ndan gelen açıklamada “THY aile olarak büyümeye devam ediyoruz. Büyüdükçe daha çok memur ve personele ihtiyaç duyduğumuz için biz de 17 bin TL maaş ile THT bünyesine 2.200 memur alımı yapacağız” ifadeleri yer aldı.

THY personel alım şartları nelerdir?

Söz konusu THY personel alımlarında aranan şartlar şöyle:
- İyi derecede İngilizce biliyor olmak,
- Ön lisans mezunu olmak,
- Görevi yapmaya engel sağlık sorununun olmaması,
- Yapılacak olan uçuşlarda yabancı dil şartını karşılıyor olmak,
- Simülatör hariç olmak sureti ile uçuş saatini tamamlamış olmak,
- Alım yapılacak adaylarda en az 500 saat uçuş şartı aranıyor.

Personel alımları için başvuru tarihleri henüz belirtilmedi ancak tarihlerin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.